Sözleşmeli Öğretmenlerin Ek Ders Sorunu Ne Zaman Çözülecek?

Sözleşmeli Öğretmenlerin Ek Ders Sorunu Ne Zaman Çözülecek?

Kamuajans.com - Milli Eğitim Bakanlığı, bilindiği üzere Ekim ayının 2. haftasında yaklaşık 19 bin sözleşmeli öğretmenin atamasını gerçekleştirdi ve bu öğretmenler yaklaşık 2 aydır esas görev yerlerinde çalışıyor. Doğu ve Güneydoğu illerinde öğretmen tutmak için getirilen sözleşmeli öğretmenlik sistemindeki sorunlardan biri de ek ders problemi.

Kamuajans.com - İl ve İlçelere göre farklılık gösterse de Sözleşmeli öğretmenlere ders başı 9.44 TL ek ders ücreti ödenmektedir. Kadrolu öğretmenlerin ek ders ücretleri ise yaklaşık 1 TL fazla. Ocak ayından itibaren bu fark 1.5 TL civarında olacka. Bu durumda branşa göre değişse de sözleşmeli öğretmenlerin yıllık maddi kaybı 500-1500 TL arasında değişecek.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın sözleşmeli öğretmenlerin kadrolu öğretmenlerden herhangi bir farkı olmayacağına dair açıklaması hafızalardan silinmedi. Sözleşmeli öğretmenler SGK'ya tabi olduğu için kesinti daha fazla olduğundan net ek ders ücretleri az olmaktadır. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı acilen çalışma yaparak bu öğretmenlerin maddi kayıplarını gidermelidir.

Mebpersonel.com / Özel Haber  

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.