Sözleşmeli Öğretmenler Sınav ve Nöbet Görevi Alabilir Mi?

Sözleşmeli Öğretmenler Sınav ve Nöbet Görevi Alabilir Mi?

KamuAjans.Com-Millî Eğitim Bakanlığınca merkezî sistemle yapılacak sınavların usul ve esasları, sınav kural ve komisyonlarının oluşumu ile sınav görevlilerinin nitelik ve sorumlulukları 12.08.2016 tarih ve 8649147 sayılı Makam Onayı ile yürürlüğe giren Merkezî Sistem Sınav Yönergesi hükümlerine göre belirlenmiştir.

Merkezî Sistem Sınav Yönergesi kapsamında öğretmen görevlendirilmesi yapılması gereken görevlerde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/A maddesine göre istihdam edilen aday öğretmenler ile aynı kanunun 4/B maddesine göre istihdam edilen sözleşmeli öğretmenlerin görev alıp alamayacağı hususunda il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerince tereddide düşüldüğü anlaşılmaktadır.

Merkezî Sistem Sınav Yönergesinin 15 inci, 17 nci, 19 uncu, 23 üncü ve 24 üncü maddelerinde bahsi geçen öğretmen görevlendirmelerinde fiilen görevde olan ve ilgili maddelerde belirtilen görevin özel şartlarını taşıyan öğretmenlere başvuru/onay işlemi veya re'sen görevlendirme yolu ile sınav görevi verilmektedir.

Genel Müdürlüğümüzün 29.06.2016 tarih ve>7198525 sayılı yazısı gereği 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/A maddesine göre istihdam edilen ve özel yetiştirme programı uygulanan aday öğretmenlere Merkezî Sistem Sınav Yönergesi kapsamında sınav görevi verilmesinin uygun olmayacağı değerlendirilmiştir.

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre istihdam edilen sözleşmeli öğretmenlere ilişkin 03.08.2016 tarih ve 29790 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmeliğin “Sözleşmeli Öğretmenlerin Yükümlülük ve Hakları” başlıklı dördüncü bölümünün “Sözleşmeli öğretmenlerin görev ve sorumlulukları” başlıklı 20 nci maddesinin birinci fıkrasında “Sözleşmeli öğretmenler, görev yaptıkları eğitim kuramlarındaki emsali kadrolu alan öğretmenleri için öngörülen görev ve sorumlulukları yerine getirmekle yükümlüdür.” ifadesi yer almaktadır. Ayrıca bu kapsamda istihdam edilen sözleşmeli öğretmenlerin yetiştirme sürecine tabi tutulmadığı ve sözleşme başlangıç tarihinden itibaren ders ve nöbet görevlerini yerine getirmeye başladığı bilinmektedir.

Bu nedenle, Merkezî Sistem Sınav Yönergesinin 15 inci, 17 nci, 19 uncu, 23 üncü ve 24 üncü maddeleri kapsamında yapılacak görevlendirmelerde ilgili maddelerde belirtilen görevin özel şartlarını taşıyanlardan, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre istihdam edilen sözleşmeli öğretmenlere sınav görevi verilmesinin uygun olacağı değerlendirilmektedir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.