Sözleşmeli Öğretmen ve Kadrolu Öğretmen Arasındaki Fark Nedir

Sözleşmeli Öğretmen ve Kadrolu Öğretmen Arasındaki Fark Nedir

Kamuajans.com-Uzun bir süredir MEB sözleşmeli öğretmen alımı yapmıyordu.Fakat bu sene Milli Eğitim Bakanlığı aldığı yeni karar ile Ağustos atamalarını sadece sözleşmeli öğretmen alımına ayırdı. Sözleşmeli öğretmen ve kadrolu öğretmen arasındaki farkları sizler için araştırdık.

 Ülkemizde yaşanan görevden almalardan sonra öğretmen açığı bayağı artmasına rağmen Başbakan Binali Yıldırım yaptığı açıklamada 15 bin sözleşmeli öğretmen alımı yapılacağını duyurmuştu. Sözleşmeli öğretmen olmak isteyen adaylar bazı farkları göz önüne almak zorunda kalacaklar.

Bunların en başında kadrolu öğretmen 2 yıl sonunda tayin hakkı kazanmış olurken sözleşmeli öğretmen ataması yapıldığı yerde en az 4 yıl başka okula tayin istememe şartını kabul etmek zorunda kalacak. Bir diğer atanma koşulu ise bu sene sadece KPSS den yüksek puan almak yetmeyecek. KPSS puanı yanı sıra sözleşmeli öğretmenler ekstra olarak mülakata da girmek zorunda.

Sözleşmeli öğretmenin ek dersinden SSK kesintisi yapılmaktadır. Kadrolularda böyle bir kesinti söz konusu değildir. Haftada 15 saat ek dersi olan göreve yeni başlamış bir kadrolu öğretmen, 15 saat ek dersi olan 25 senelik bir sözleşmeli öğretmenden ek derslerdeki SSK kesintisi sebebi ile toplamda daha fazla maaş almaktadır.

Sözleşmeli öğretmen eşi nerede olursa olsun eş durumu tayini hakkını 4 yıl kullanamazken kadrolu öğretmende bu süre 1 yıl geçtikten sonra verilmektedir.

Kamuajans.com/Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.