Sözleşmeli Öğretmen İstihdamı ve 3600 Ek Gösterge Açıklaması

Sözleşmeli Öğretmen İstihdamı ve 3600 Ek Gösterge Açıklaması

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ''sözleşmeli öğretmen istihdamından vazgeçilmediği sürece problem yaşamaya devam edeceğiz. Ek gösterge sözünün artık yerine getirilmesi gerekiyor.'' dedi.

Kadrolu öğretmenlerle aynı işi yapmalarına rağmen özlük hakları eksik bırakılan sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmediği, sözleşmeli istihdamından vazgeçilmediği sürece problem yaşamaya devam edeceklerinin altını çizen Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Sözleşmeli öğretmenliğin sebep olduğu sorunlardan biriyle karşı karşıyayız. 2017 Temmuz ayında atanan ancak güvenlik soruşturmaları uzun sürdüğü için göreve başlatılmaları geciktirilen sözleşmeli öğretmenlerimiz kadro sorunu yaşamaktadır. Kadroya geçemeyen öğretmenlerimizin mağduriyeti giderilmeli, eş özrü dâhil mazerete dayalı yer değişikliği hakkı tanınmalıdır. Bu sorunla ilgili bakanlık bir an önce adım atmalı, sözleşmeli öğretmenlerin idare kaynaklı mağduriyeti giderilmelidir. Sorunların tekrarlanmaması ve kronikleşmemesi için şimdiden gerekli çözümler üretilmelidir” diye konuştu.

3600 ek gösterge vaadinin üzerinden uzun bir zaman geçmesine rağmen, hâlâ somut bir adım atılmamış olmasını anlamakta güçlük çektiklerini kaydeden Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Ek gösterge vaadinin yerine getirilmemesi için bir neden yok. Verilen sözün oluşturduğu beklentinin karşılanması gerekmektedir. 2023 Eğitim Vizyonu’nda da yer verilen 3600 ek gösterge sözü, tüm eğitim çalışanlarını kapsayacak şekilde yerine getirilmelidir” ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.