Sosyal Medya'da Fotoğraf Paylaşan Öğretmenler Dikkat!

Sosyal Medya'da Fotoğraf Paylaşan Öğretmenler Dikkat!

KamuAjans.Com-Milli Eğitim Bakanlığı, Sosyal medya üzerinden paylaşılan fotoğraflar için işlem yapacak. Milli Eğitim Bakanlığı(MEB) ilk defa 2014 yılında sosyal medya üzerinden MEB'e bağlı okullarda gerçekleştirilen ders, etkinlik vb. içeriklerin öğretmenler tarafından paylaşılması yasaklanmıştı.

MEB, Hukuk hİzmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan genelge geçtiğimiz aylarda yinelendi. Genel Müdürlük, sosyal medyada öğrencilerin paylaşılmasını yasakladı.

Gerekçe olarak ise Türk Ceza Kanunu ile 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu gösterildi. Bu yasağı çiğneyen öğretmenler hakkında idari işlem yapılacak ve ilgili paylaşım öğrenci velisi tarafından şikayet edilirse olay adli boyuta ulaşacak.

MEB tarafından 2 yıl arayla yinelenen genelgeye özellikle içerisinde bulunduğumuz OHAL döneminde öğretmenlerin riayet etmesi gerekliliğini değerlendiriyor, genelgeyi çiğneyen öğretmenlere bağlı oldukları İl veya İlçe MEM'ler tarafından soruşturma açılıp gerekli cezai işlemin uygulanacağını hatırlatıyoruz.


MEB Personel 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.