Sınıf Annesi Olan Öğretmenlere Ceza Verilebilir

Sınıf Annesi Olan Öğretmenlere Ceza Verilebilir

KamuAjans.Com-Bakanlığın açtığı soruşturmalara karşın 'sınıf annesi baskısı ve uygulaması okullarda devam ediyor.Sınıf annesi olan öğretmenlere ceza verilebilir.

Milli Eğitim Bakanlığı'mn (MEB) 2011 yılında 81 ile gönderdiği yazıyla yasaklamasına karşın Ankara'nın iki okulunda sürdüğü tespit edilen "sınıf anneliği" uygulaması, bakanlığın soruşturma açmasına karşın devam ediyor.

Veliler, sınıf anneleri hakkında topladıkları imzalan Milli Eğitim Bakanlığı'na ilettikten sonra Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili soruşturma başlatıldı. Veliler, soruşturmaya rağmen sınıf annelerinin uygulamalarına devam ettiğini belirtiyor.

Bir veli MEB'e verdiği dilekçede, sınıf annesinin çocuğuna psikolojik baskı uyguladığını belirterek, çocuğunun baskılara dayanamaması ve okula gitmek istememesi üzerine okul değiştirdiklerini belirtti. Veli, çocuğunun okuldan ayrıldıktan sonra sınıf annesinin 'Onları imza toplayarak attırdım. Sizler de onlar gibi olursanız sizleri de attırırım" diyerek diğer çocuklara da baskı uyguladığını iddia etti. 

İM okul hakkında 23 Şubat'ta Bakanlık talimatıyla soruşturma başlatıldı. Ankara İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Baltutar, müfettişlerin incelemelerinin sürdüğünü açıkladı.


BirGün/Ankara 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

2 Yorum