SGK'dan 1 Ekim 2008 Öncesi Sözleşmeli Öğretmenlik Yapanlar İle İlgili Yazıya Cevap

SGK'dan 1 Ekim 2008 Öncesi Sözleşmeli Öğretmenlik Yapanlar İle İlgili Yazıya Cevap

Bilindiği üzere muhtelif zamanlarda 5510 sayılı kanun ile 5434 sayılı kanunların karşılaştırmasını yapmış ve konuyu öğretmenlerimizin lehine olması gerektiği yönünde incelemiştik.

Gerek yetkili bakanlık birimleri ile gerekse Sosyal Güvenlik Kurumu ile iletişimlerimizi sürdürmüş ve şu an kadrolu öğretmenlerimizin 1 Ekim 2008'den önce sözleşmeli statüdeki çalışmış olanların 5434 sayılı yasaya uygun olarak "Eski Memur" olarak değerlendirmelerini belirtmiştik. 

Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu 1 Ekim 2008' den önce yedek subaylık veya vekil öğretmenliği bulunmayan öğretmenlerin şu an kadrolu olsalar dahi 1 Ekim 2008'den önceki sözleşmeli öğretmen statülerinin 5434 sayılı kanuna uygun değerlendirilmeyeceğini, 5510 sayılı yasaya uygun olarak sosyal güvenlik haklarına haiz olacağını belirtmiştir. 

Anadolu Eğitim Sendikası olarak konuyla ilgili taleplerimizi sürdüreceğimizi ve 2008 Ekim ayı öncesinde sözleşmeli olarak çalışmış öğretmenlerimizin haklarını alana kadar mücadelemize devam edeceğimizi belirtiriz.

Kamuoyuna duyurulur.

Anadolu Eğitim Sendikası Hukuk Sekreterliği  


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.