Seviye Belirleme Sınavında Ne Kadar Ek Ders Ücreti Alınacak?

Seviye Belirleme Sınavında Ne Kadar Ek Ders Ücreti Alınacak?

KamuAjans.Com-Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Derslerine İlişkin Karar.Bilim ve sanat merkezlerine yerleştirilecek olan 1'inci ve 2'nci sınıf öğrencilerinin seviyelerini belirlemek amacıyla yapılacak sınavın merkezi sistem sınavı şeklinde yapılacağından bahisle, bu sınavlarda görevlendirilecek yönetici ve öğretmenlere her bir sınav oturumu için 5 saat ek ders ücreti ödenip ödenemeyeceğine ilişkin ilgi (a) yazı ve eki incelenmiştir.

Bilindiği gibi, Millî Eğitim Bakanlığı Yöne ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar’m 12’nci maddesinin beşinci fıkrasında; “Bakanlığa ve diğer bakanlık ve burumlara bağlı okullara alınacak öğrenciler ile açık öğretim kapsamında merkezî sistemle yapılan sınavlarda il sınav yürütme kurulu başkan ve üyeleri ile bina, salon sorumlusu ve gözcü olarak görevlendirilen yönetici ve öğretmenlere her sınav oturumu için 5 saat ek ders ücreti ödenir. Ancak, bu iş ve işlemlerle ilgili döner sermayeden ücret alanlara bu tür ücret ödemesi yapılmaz. ” hükmüne yer verilmiştir.

Bu çerçevede, ilgi yazıda merkezi sistem sınavları kapsamında yapılacağı belirtilen söz konusu sınavda fiilen görev yapan il sınav yürütme kurulu başkan ve üyeleri ile bina, salon sorumlusu ve gözcü olarak görevlendirilen yönetici ve öğretmenlere, bu iş ve işlemlerle ilgili döner sermayeden ücret almamaları şartıyla her sınav oturumu için 5 saat ek ders ücreti ödenmesinin mümkün olabileceği değerlendirilmektedir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.