Servis Şoförlerine Eğitim Çalışmaları Açıklaması

Servis Şoförlerine Eğitim Çalışmaları Açıklaması

Kamuajans.com - Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, çocukları okullara taşıyan okul servis araç şoförlerinde trafik kültürü oluşturmak ve güvenli sürücülük farkındalığının artırılması konusunda da çalışmalar yaptıklarını anlattı.

Kamuajans.com - Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü ve Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu arasında 2015´te bir protokol imzalandığını ve bu kapsamda, 108 bin okul servis aracı şoförünün hizmet içi eğitiminden geçirildiğini kaydetti.

Bakanlığın 12 Eylül´de "Trafik Güvenliği ve Karayolu Yolcu Taşımacılığı Çalıştayı" ile de okul ve taşımalı eğitim servis araçları için alınacak güvenlik tedbirlerini görüştüklerini aktaran Erdem, "Toplumun bir parçası olan, geleceğimize yön verecek değerli öğrencilerimizde güvenli trafik hakkında farkındalık oluşturmak ve konunun önemine dikkat çekmek için yürüttüğümüz çalışmalarla öğrencilerimize ve aslında toplumumuza yatırım yaptığımızın bilincindeyiz. Bizlere teslim edilen ve yarınlarımızın sahipleri olan çocuklarımızın eğitimi bizim için ne kadar önemliyse şüphesiz onların can güvenliği de bizim için bir o kadar önemli. Toplumdaki her birey trafik kurallarına uymanın kendisinin ve başkalarının güvenliği için olmazsa olmaz olduğu bilinciyle hareket etmelidir. Kurallara uymak, insanın hem kendisine hem de topluma karşı bir yükümlülüğüdür. " dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.