Servis Bekleyen Öğrenciler İçin 'Kütüphane Durak'

Servis Bekleyen Öğrenciler İçin 'Kütüphane Durak'

KamuAjans.Com-Batman'da 50 daireli bir sitede oturan ve her sabah okul servisi bekleyen öğrenciler için site yönetimince kütüphane durak yapıldı. Batman'da bir site yönetimi tarafından her sabah okula gitmek için soğukta servis bekleyen öğrenciler için "kütüphane durak" yapıldı.

GAP Mahallesi'ndeki 50 daireli sitenin bahçesinde yönetim tarafından oluşturulan 20 metrekarelik kapalı alan ile servis bekleyen öğrenciler üşümekten kurtuldu. Öğrenciler, zamanlarını kitap okuyarak geçirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Site yöneticisi Murat İşcan, yaptığı açıklamada Valiliğin başlattığı "Batman Her Yerde Okuyor Projesi"nden esinlenerek böyle bir durak oluşturduklarını söyledi.

Çocukları soğuk havadan korurken kitap okumaya da teşvik ettiklerini dile getiren İşcan, her siteye böyle bir durak yapılmasını tavsiye ettiklerini belirtti.

İşcan, "Çocuklarımız servis beklerken artık üşümüyor aynı zamanda kitap da okuyorlar. Bunun zamanla park, durak ve Batman'daki diğer sitelerde de yaygınlaşmasını isteriz." dedi.

Site sakinlerinden Ercan Gezer, uygulamanın çok güzel ve örnek olduğunu ifade etti.

- "Artık üşümüyoruz"

8. sınıf öğrencisi Nur Aleyna Bilben artık sıcak bir ortamda servis beklediklerini vurguladı. Daha önce soğukta servis beklediklerine işaret eden Bilben, "Daha önce soğukta bekliyorduk. Şimdi ise kütüphane durak yapıldı. Hem servis bekliyoruz hem kitap okuyoruz hem de artık üşümüyoruz." diye konuştu.

7. sınıf öğrencisi Zührenaz İşcan da kütüphane durak ile artık canları sıkılmadan servis beklediklerini aktardı.

AA 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.