Sertifikalı Öğretmenler MEB'den Talebi

Sertifikalı Öğretmenler MEB'den Talebi

KamuAjans.Com-Daha öncede gündeme getirdiğimiz sertifikalı öğretmenlerin alan değişikliği talebinde herhangi bir gelişme yaşanmamıştı.Sertifikalı öğretmenler Bakanlığın açtığı 540 SAATLİK KURSU tamamladık ALAN DEĞİŞİKLİĞİ ile ÖZEL EĞİTİM ALANINDA çalışmayı bekliyor

Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünce açılan 540 saatlik Zihin Engelliler Sınıf Öğretmenliği Eğitim programını başarı ile bitiren sertifikalı öğretmenler hizmet puanı üstünlüğüne göre 08/12/2014 tarihinde alan değişikliği yapıldığını Birçok ilde bazı okulların özel eğitim norm ihtiyaçlarını eksik göstermelerinden dolayı yeterli sayıda norm açılmadığından alan değiştiremediğini belirtti. Ayrıca 540 saatlik Zihin Engelliler Sınıf Öğretmenliği Eğitim programının 4. Kademesini alan değişikliğinden sonra bitiren Öğretmenlerin alan değişikliği haklarından yararlanamadılar.

Alan değişikliği olacağı yönünde haberler duymaktayız. Hem Özel Eğitim alanındaki ihtiyacın karşılanması hem de bizlerin mağduriyetinin giderilmesinin gerektiğini düşünüyoruz. Özel Eğitim ihtiyacı şu anda 16.000 civarındadır ve bu sayısı sürekli artmaktadır. Bakanlık bu alandaki öğretmen ihtiyacını 80 saatlik sertifikaya sahip norm fazlası öğretmenler ile gidermeye çalışmaktadır. 540 saatlik Zihin Engelliler Sınıf Öğretmenliği Eğitim programını başarı ile bitirilmesine rağmen alan değiştiremeyen sertifikalı öğretmenler bu konudaki mağduriyetlerimizin giderilmesi için olası bir alan değişikliğinde alan değişikliği hakkının tanınmasını istiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.