Sendikadan Yönetici Atama Mülakatları İçin Teşekkür

Sendikadan Yönetici Atama Mülakatları İçin Teşekkür

KamuAjans.Com-Anadolu Eğitim Sendikası Kayseri Şubesi ; İlimizde gerçekleştirilen yönetici görevlendirme sürecine ilişkin yaptığı değerlendirme. Milli Eğitim Bakanlığı 22 Nisan 2017 Cumartesi günü 30046 sayılı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.Ardından Bakanlık geçtiğimiz günlerde Yönetici Görevlendirme Kılavuzunu da yayınladı. (http://kayseri.meb.gov.tr/download/yon_takvim-2017.pdf) Yayınlanan takvime göre İl Milli Eğitim Müdürlüklerind

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğünde de bu takvim doğrultusunda iş ve işlemler ilgili şube müdürlüğünce gayet şeffaf bir şekilde yürütüldüğünü gözlemledik. Süreç başından sonuna kadar her zaman olduğu gibi sendikamız tarafından titizlikle takip edildi.

Öncelikle yönetici görevlendirme duyurusu yapıldı ve akabinde EK-1 değerlendirme puanları İl Müdürlüğünün sitesinde herkese açık olarak ilan edildi. http://kayseri.meb.gov.tr/download/yon_mul-2017.pdf (Bunu yapan il sayısı sınırlı) Başvuru yapan 1300 yönetici adayı yoğun ve titiz bir çalışmayla cevapların komisyon önünde yazılı olarak verilmesi ve kura-soru sistemi ile mülakata alındı. Mülakat ve EK-1 sonuçlarının takvimde belirtilen zaman diliminde İl Müdürlüğünün sitesinde herkese açık olarak duyurulacağını ilgili şube müdürlüğünden öğrenmiş bulunmaktayız. Daha önceki yıllarda listelerin kahve köşelerinde , okey masalarında hazırlandığına tanık olduk.

BİR sendikasının başkanının hazırladığı listeye tanık olduk. BİR sendika başkanın yönetici atama sürecinde Valilik onayından önce inha listesini yayınlamasına tanık olduk. BİR sendika başkanın İl Milli eğitim Müdürüne “ya bizimle çalışırsın ya da sen de diğerleri gibi gidersin” restini çekmesine tanık olduk.Sendika olarak önceki yıllarda bunları hep basın yayın yoluyla kamuoyu ile paylaştık. İl Milli Eğitim Müdürü Osman ELMALI ve değişen ekibini takdir etmemizdeki en sahih gerekçe yukarıda belirttiğimiz mide bulandırıcı Ali Cengiz oyunlarının hiç birine taviz vermeyen devlet ciddiyeti ve vakarına sahip bir yöneticilik örneği sergilemesindendir.Kayseri İl Milli Eğitimi gerçekten yöneten bir MÜDÜR olması sendika olarak bizi de heyecanlandırdı.

Önceki yıllarda yapılan hataların bu yıl yapılmadığını , Anadolu Eğitim Sendikası Kayseri Şubesi olarak gönül rahatlığı ile ifade edebiliriz.Bu durumun ilimizi yakınen tanıyan ve bilen kısa zaman önce İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanan Osman ELMALI Bey ‘in ve değişen ekibinin her işte olduğu gibi yönetici görevlendirme gibi en sıkıntılı bir işi şaibeye yer vermeden şeffaf bir şekilde yürüttükleri için bir kez daha tebrik ve teşekkür ediyoruz. ​

Anadolu Eğitim Sendikası

Kayseri Şubesi  

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.