Sendikadan Ayrılan, Bankasya'dan Sadece Ev Kredisi Kullanan Öğretmen, Beraat Etti

Sendikadan Ayrılan, Bankasya'dan Sadece Ev Kredisi Kullanan Öğretmen, Beraat Etti

KamuAjans.Com-Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi olduğu iddiasıyla yargılanan eski öğretmen Zafer E., örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullanmadığı, örgütle bağlantılı Aktif Eğitim Sendikasından darbe girişimi öncesi ayrıldığı ve hesabı olmasına rağmen örgütün finans kaynağı Bank Asyaya para yatırılması yönündeki çağrıya uymadığı anlaşılınca beraat etti.

Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi olduğu iddiasıyla yargılanan eski öğretmen Zafer E., örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullanmadığı, örgütle bağlantılı Aktif Eğitim Sendikasından darbe girişimi öncesi ayrıldığı ve hesabı olmasına rağmen örgütün finans kaynağı Bank Asyaya para yatırılması yönündeki çağrıya uymadığı anlaşılınca beraat etti.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, önceki celsede tahliye edilerek tutuksuz yargılanan sanık Zafer E. ile avukatı katıldı.

Duruşmada, esas hakkındaki son görüşünü açıklayan cumhuriyet savcısı, mütalaasında, toplanan deliller, alınan savunmalar ve ele geçirilen dokümanların bir bütün olarak değerlendirilmesi sonucu isnat edilen suçu işlediği sabit olmayan Erel'in beraatine karar verilmesini istedi.

"TÜRK ADALETİNE HEP GÜVENDİM"

Son sözü sorulan Erel de "Türk adaletine hep güvendim. Beraatimi talep ediyorum." dedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti de kararında, yapılan 2 güncel ByLock sorgulaması sonucu sanık Zafer Erel'in bu programı kullanmadığı ve örgütle bağlantılı Aktif Eğitim Sendikasından 2015'te ayrıldığının belirlendiğini kaydetti.

Kararında, örgütün finans kaynağı Bank Asya kayıtlarının incelenmesi sonucu da 2013'te burada hesap açtırdığı anlaşılan Erel'in söz konusu bankaya örgütün destek amaçlı para yatırılma çağrılarının bulunduğu dönemden itibaren sadece bankadan çektiği ev kredisini ödeyip başka bir hesap hareketinin bulunmadığına dikkati çeken heyet, bu gerekçelerle sanığın beraatine hükmetti.

İDDİANAMEDEN

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, örgütle irtibatlı olduğu öne sürülen ve meslekten ihraç edilen öğretmen Zafer Erel'in, 17-25 Aralık'tan sonraki süreçte FETÖ'ye ait çok sayıda yasaklı materyal ve belgeyi ikametinde bulundurduğu, örgütün finans kaynağı Asya Katılım Bankasına para transferi yaptığı belirtiliyordu.

Erel'in, örgütle ilişkili kişilerle sık sık görüşmeler yaptığı da öne sürülen iddianamede, sanığın örgütle ilişkili Aktif Eğitim Sendikası üyesi olduğu kaydediliyordu.

İddianamede, Erel'in "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyordu.

AA. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.