Şehit Yakınlarının 'Özel Öğrenci' Başvuru Tarihleri Açıklandı

Şehit Yakınlarının 'Özel Öğrenci' Başvuru Tarihleri Açıklandı

KamuAjans.Com-Şehit düşen vatandaşların üniversitelerde kayıtlı eş ve çocukları, Terörle Mücadele Kanunu kapsamında, özel öğrenci statüsü için 1 Ağustos-15 Ağustos 2017 mesai bitimine kadar başvuru yapabilecek.

Yükseköğretim Kurulundan (YÖK) yapılan yazılı açıklamada, 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamında terörle mücadele ederken hayatını kaybeden Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetler personeli ile 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe girişiminde şehit olanların 2016-2017 eğitim öğretim yılında Türkiye'deki yükseköğretim kurumlarında kayıtlı eş ve çocuklarının özel öğrenci olarak başvurularına ilişkin alınan kararlara yer verildi.

Buna göre, Terörle Mücadele Kanunu kapsamında terörle mücadele ederken şehit olanların, 2016-2017 eğitim öğretim yılında Türkiye'deki yükseköğretim kurumlarında kayıtlı eş ve çocukları, halen kayıtlı oldukları yükseköğretim programı ile aynı şartları sağlayan ve öğrencinin devam edebileceği sınıfı bulunan programlara sahip yükseköğretim kurumlarına 3713 özel öğrenci statüsü için, ikinci öğretim programlarında kayıtlı öğrenciler ise birinci öğretim programlarına başvuru yapabilecek.

Bu kapsamda, öğrencinin kayıtlı olduğu yükseköğretim kurumunun bulunduğu il dışındaki diğer illerde devlet yükseköğretim kurumlarında kayıtlı öğrenciler devlet yükseköğretim kurumlarındaki programlara, vakıf yükseköğretim kurumlarında kayıtlı öğrenciler vakıf yükseköğretim kurumlarına, öğrencinin başvuracağı ilde vakıf yükseköğretim kurumu bulunmaması halinde devlet yükseköğretim kurumlarına müracaat edebilecek.

Öğrenciler, yükseköğretim kurumlarına 1 Ağustos-15 Ağustos 2017 mesai bitimine kadar başvuru yapabilecek. Öğrenciler, halen kayıtlı oldukları yükseköğretim kurumundan alacakları öğrenci belgesi ile öğrenim gördükleri programın öğretim diline ilişkin belgeleri özel öğrenci olarak devam etmek istedikleri yükseköğretim kurumuna teslim edecekler.

Özel öğrenci statüsünde başvuru yapılan yükseköğretim kurumları, öğrencilerin şartları sağlayıp sağlamadıklarını kontrol edecek; şartları sağlayan öğrenciler özel öğrenci olarak kabul edilecek ve bu işlemler 29 Ağustos 2017 günü mesai bitimine kadar tamamlanacak. Söz konusu özel öğrencilik işlemleri için kontenjan sınırlaması bulunmayacak, ilgili şartları sağlayan tüm öğrenciler 3713 özel öğrenci statüsünde kabul edilecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.