Şehit Öğretmenin İsmi Bulvara Verildi

Şehit Öğretmenin İsmi Bulvara Verildi

Kamuajans.com - Tunceli-Pülümür karayolu Mameki Köprüsü'nden itibaren 6 kilometrelik kısıma "Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz Bulvarı" isminin verilmesi nedeniyle tören düzenlendi.

Kamuajans.com - Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ''Artık bu terör belası bitmeli. Mücadele terör yönüyle değil, hak aranacaksa bir çok yöntemin olduğunu hepimiz biliyoruz. Terör hainliktir, arkadan vurmaktır, kalleşliktir.'' dedi.

Bakan Yardımcısı Erdem, törende yaptığı konuşmada, bugüne kadar terör olaylarında 161 öğretmenin şehit verildiğini, son yıllarda azalsa da son bir yılda iki öğretmenin daha şehit edildiğini söyledi.

Tunceli'nin çok önemli bir şey yaparak teröre karşı yürüyüş başlattığını belirten Erdem, "Bu 161 öğretmenin 31'i Tunceli'de hayatını kaybetmiş. Burada bu çıkışın ayrıca yapılmasının bizim için ayrı bir anlamı var. Artık bu terör belası bitmeli. Mücadele terör yönüyle değil, hak aranacaksa bir çok yöntemin olduğunu hepimiz biliyoruz. Terör hainliktir, arkadan vurmaktır, kalleşliktir. Başka ülkelerin ilişkileridir, biz bunlara müsaade etmek istemiyoruz. Huzur içerisinde yaşamak istiyoruz. Bugün burada Valiliğimizin, Belediyemizin aldığı kararla açılacak bulvar, şehit öğretmen Necmettin Yılmaz'ı unutturmayacak ve ebediyete taşıyacak inşallah. Şehidimizin adını Şanlıurfa'da görev yaptığı okula da verdik. İnşallah bu son olsun. Ben Cumhuriyet Halk Partisi'nin buradaki yönetici ve milletvekillerine teşekkür ediyorum." dedi.

Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel de öğretmen Necmettin Yılmaz'ın görev yaptığı Şanlıurfa'dan memleketi Gümüşhane'ye giderken Tunceli-Pülümür karayolunda 16 Haziran'da yolu teröristler tarafından kesilerek katledildiğini ve cenazesinin 12 Temmuz'da Pülümür Çayı'nda güvenlik güçleri tarafından bulunduğunu anımsattı.

Kentin terörle değil, eğitim ve doğal güzellikleriyle anılmasını istediklerini vurgulayarak, "Tunceli'nin Munzur'u, doğal güzellikleri, misafirperver insanları, balı ve ters lalesiyle anılmasını istiyoruz. Çünkü hakikaten bulunduğumuz coğrafya yaşanılması gereken memleketimizin en güzel köşelerinden bir tanesi. Biz de şehit öğretmenimizin anısını yaşatmak için dün 20 Temmuz'da Tunceli Belediyesi olarak olağanüstü meclisimizi topladık ve şu anda içinde bulunduğumuz Tunceli-Pülümür yolunda 6 kilometrelik bir bulvara 'Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz Bulvarı' adını verdik." diye konuştu.

Konuşmaların ardından bulvarın açılış kurdelesi kesildi. 

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.