Sedat Değer MEB'de İş Yapacak Değer

Sedat Değer MEB'de İş Yapacak Değer

Kamuajans.com - Herhangi bir öğretmene şu soruyu sorduğunu varsayarak başlayalım. ''MEB’de kimi görmek istersiniz?'' Bu soruyu hangi öğretmene, memura, çalışana sorarsanız sorun mutlaka işini iyi yapan, kendilerini anlayan ve kendileri gibi olan kişileri görmek isteriz şeklinde bir cevap almanız mümkündür.

Kamuajans.com - Geçtiğimiz günlerde yayınlanan Öğretmen Strateji Belgesinde öne çıkarılan vurgulardan bir tanesi de öğretmenin itibarı konusuydu. Bu konu öğretmenlerin son yıllarda yaşadığı itibar kaybının yeniden tesis edilebilmesi için oldukça önemli. Peki ama nasıl?

İşte bu yazımızda kimlerin MEB’de çalışması gerektiğini irdelerken, bir de eğitim kamuoyunun yakından tanıdığı ve hatta MEB’in bile yakın markaja aldığı bir isim üzerinde duracağız.

TDK’ye göre liyakat; Bir kimsenin, kendisine iş verilmeye uygunluk, yaraşırlık durumu, değim olarak tanımlanıyor.

Öyleyse bir kimseye iş verirken mutlaka liyakat kavramını göz önünde bulundurmamız şart. Hele bu kişi, öğretmenleri yakından ilgilendiren konularda söz sahibi olacaksa o zaman liyakat daha da önemli hale geliyor.

Öğretmenlerin yetersiz maaşlarına rağmen var güçleriyle çalışıyor olmasının tek nedeni hepinizin malumu olan adanmışlık duygusudur. Hiç ücret bile vermeseniz çoğu öğretmen yine de mesleğini icra etmeye devam edecektir. Bu durumu isterseniz kutsallık kavramına, isterseniz bir şeyler öğretmenin verdiği ruhsal mutluluk kavramınına bağlayın, sonuç değişmeyecektir.

Eğitim camiasında bu şekilde çalışan o kadar çok öğretmenimiz var ki, işte onların gerçekten liyakat sahibi kişiler tarafından temsil edilmesi çok önemli.

Bugün öğretmenlerin yakından tanıdığı, yazdığı yazılar ve çözüm önerileriyle MEB’in de yakın markaj takip ettiği bir isimden bahsetmek istiyoruz, Sedat DEĞER.

Sanırım ismi okuduğunuzda bizimle aynı şeyleri düşünmeye başladınız. Evet. Hiç tanımadığı binlerce öğretmene yardım etmekten çekinmeyen, küçüçük bebeği olmasına rağmen sorunların çözüme kavuşabilmesi için gece gündüz çalışan ve sesini MEB’e duyuran genç bir öğretmenimiz…

Eğitim’in güncel konuları hakkında yüzlerce makalesi bulunan DEĞER, makalelerini genellikle öğretmenlerin en büyük sorunu olan özlük hakları, mali haklar ve öğretmenlerin yer değiştirmesi üzerine yazıyor. Eğitim kamuoyunda eğitim mevzuatı ve hukukuna dayalı tespitleriyle tanınıyor.

2012 yılından bu yana yazdığı makaleleri, bir çok internet sitesinde, gazetelerde, memur sitelerinde vs paylaşılıyor ve çok geniş bir kitleye ulaşabiliyor. Öyle ki sadece bir yazısı bile tek bir sitede 350 bin civarı kişi tarafından okunabiliyor. Bunun nedenini ise; yazılarının eğitimcilerin içini yansıtan ve ihtiyaç duyduğu bilgilerden oluştuğu şeklinde açıklıyor.

Tüm bunların yanısıra fiilen görev yapan öğretmenlerin makalelerini bir araya getireceği Eğitimci Yazarlar Derneği’ni de diğer eğitimci yazar arkadaşlarıyla birlikte faaliyete geçirmek üzere. Ayrıca “Öğretmen Hakları ve Hukuku-1” adlı kitabı yolda…

Yukarıda kısaca özetlediğim kadarıyla öğretmenlerin sorunlarının çözümüne kendisini adamış bu genç öğretmenimiz, Milli Eğitim Bakanlığı’nın sahip olmak isteyeceği vizyona, çalışkanlığa, üretkenliğe sahip iyi bir örnektir.

Sözün özü; MEB, Sedat DEĞER gibi genç, dinamik, kendini geliştirmiş, mevzuata hakim ve liyakat sahibi öğretmenlerimize sahip çıkarak, Bakanlık bünyesinde, eğitimin gelecek vizyonu için ve öğretmenlerin itibarının yeniden tesis edilmesi konusunda kesinlikle değerlendirmelidir.

KamuGundemi.com - özel haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.