Şartları Taşıyan Din Görevlilerine Öğretmenlik Yolu Açılsın!

Şartları Taşıyan Din Görevlilerine Öğretmenlik Yolu Açılsın!

Kamuajans.com - Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev yapan ve Milli Eğitim Bakanlığınca öğretmenlik şartlarını taşıyan görevliler, 2009 yılında kapanan kurumlara arası geçişin tekrar açılmasını istiyor. Memur Öğretmenler kadrolarının ÖĞRETMEN Olarak MEB'e Aktarılmasını istiyor.

Kamuajans.com - İlahiyat Fakültesi harici mezunların Diyanette yükselme şanslarının olmadığını belirten bir grup Din görevlisi, öğretmenlik fakültesinden mezun olduklarını ve başta pedagojik formasyon olmak üzere öğretmenliğin tüm şartlarını taşıdıklarını belirterek Milli Eğitim Bakanlığına geçmek için Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ’a seslendiler.

15 Temmuz sonrası yaşanan kalkınama girişimiyle dikkatlerin bu yöne çekilmesi ve 2009 yılında kapanan kurumlara arası geçişlerin tekrar açılarak Ülke sevdalısı Din görevlilerinin Milli Eğitimde acilen görevlendirilmeleri gerektiğini vurguluyorlar.

M.G adlı din görevlisi Milli Eğitim Bakanlığına seslenerek; “Diyanette yükselme şansımız yok. Çünkü öğretmenlik fakültesi mezunlarıyız. Ülke olarak gelinen noktada bizlere ihtiyaç var. Bu durumda olan personellerin önü açılmalı, kendi alanlarında değerlendirilmelerini istiyoruz. Bu konuda Başta Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızda, Milli Eğitim Bakanımızdan yardım bekliyoruz. Vatan, Millet Ülke için biz hazırız.”

Halen Adalet bakanımız olan dönemin Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, konuya ilişkin daha önceleri AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığında görev yapan personelin önemli kısmının ilahiyat fakültesi mezunu olduğunu vurgulamıştı.

Bunların pedagojik formasyon da aldıkları için öğretmenlik hakkı elde ettiğini belirten Bozdağ, şunları söyledi:

"Öğretmen olarak atanmaya hak kazandığı zaman bunların önemli bir kısmı Milli Eğitim Bakanlığına din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olarak geçmiş. Yani öğretmenlik okumuş, bunu hak etmiş, sınava girmiş, kazanmış, bu çocuğa 'Yok kardeşim, sen Diyanet'te imamlık yapıyorsun, müftülük yapıyorsun, ben senin öğretmenliğe geçmene izin vermem' demeyi hukuk himaye etmez, hakkaniyet de bunu gerektirmez. Elbette başarmış, bir yere gitmiş olan başarılı bir personeli ödüllendirmek, ona bu imkânı vermek doğru olandır."

Öğretmenlik şartlarını taşıyan din görevlileri memur öğretmenler kadrolarının ÖĞRETMEN Olarak MEB'e Aktarılmasını, Hükümetin seslerine kulak vermelerini istiyorlar.

HABER: HACI ALİ GÜNEÇIKAN 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.