Sahte Evrakla 19 Yıl Öğretmenlik Yaptı Beraat Etti

Sahte Evrakla 19 Yıl Öğretmenlik Yaptı Beraat Etti

KamuAjans.Com - Trabzon'da sahte diploma ile 19 yıldır öğretmenlik yaptığı belirlenen kadın öğretmenin 20 yıllık maaşı faiziyle geri alınacak. Mahkeme belgelerin fotokopi olduğu gerekçesiyle delil olamayacağı kararını verdi.

Trabzon'da sahte diplomayla 19 yıl öğretmenlik yaptığı ortaya çıkan R. G.S., 'sahtecilik' ve 'Dolandıcılık' iddiasıyla açılan davada beraat etti.

Mahkeme belgelerin fotokopi olduğu gerekçesiyle delil olamayacağı kararını verdi. 

SAHTECİLİK VE DOLANDIRICILIK SORUŞTURMASI

2015’te memleketi Trabzon’da Çarşıbaşı Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’ne atanan ve bu okulda 1.5 yıl görev yapan Yusuf B. de, önceki ‘sahte öğretmen’ vakalarının ardından ülke genelinde başlatılan taramaya takıldı. Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü, diploması sahte çıkan Yusuf B. hakkında suç duyurusunda bulunuldu. İfadesine başvurulan Yusuf B. pişman olduğunu belirterek, okula gitmeme kararı aldığını söyledi. Yusuf B. hakkında sahtecilik ve dolandırıcılık soruşturması başlatıldı.


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.