Sağlık Özrü Atamaları Farklı Olmalıdır !

Sağlık Özrü Atamaları Farklı Olmalıdır !

KamuAjans.Com-Bilindiği üzere sağlık özrü atamaları, özür grubu atamaları kapsamı içerisinde yer almaktadır.Tüm özür durumu atamalarında olduğu gibi puan üstünlüğü baz alınarak gerçekleştirilmektedir.Yani çok acil bir durum dahi olsa öğretmenin hizmet puanı yetmiyorsa ataması gerçekleşememektedir.

Fakat burada bir farklılık söz konusudur.Özür durumuna bağlı yer değiştirme isteğinde bulunanlardan adaylıklarının kaldırılmış olması şartı aranır.Aday öğretmenlerin yer değiştirme istekleri dikkate alınmaz.Yine özür durumuna bağlı yer değiştirme isteğinde bulunabilmesi için öğretmenin son olarak atandığı yerde en az bir yıl çalışması gerekir.Sağlık özrü nedeniyle yer değişikliği talebinde bulunan öğretmen için bu bir yıl şartı aranmaz.

Sağlık özrü atamalarına kimler başvuru yapabilir ?

Görev yaptıkları yerleşim yerinde ;

• Kendisi

• Eşi

• Ve çocuklarının sağlık durumlarının tehlikeye gireceğini belgeleyenler ile,

• Anne , baba veya yargı kararı ile vasi tayin edildiği kardeşlerden birisinin sağlık durumlarının tehlikeye gireceğini resmi veya özel sağlık kuruluşlarından alacakları sağlık kurulu raporu ile belgeleyenler

bu haktan yararlanabilir.

*** Bu sağlık kurulu raporunda ; “ Başkasının güç ve yardımı olmaksızın hayatını devam ettiremez” ibaresi bulunmak zorundadır.

Başvuruda hangi belgeler istenmektedir ?

 Başvuru tarihi itibarıyla resmî veya özel sağlık kurum ve kuruluşlarından son altı ay içinde alınan üstte belirttiğim şekle uygun sağlık kurulu raporu,

 Kardeşine vasi tayin edilenlerden mahkeme kararı,

 Vukuatlı nüfus kayıt örneği. ( onay makamlarınca elektronik ortamda temin edilerek kontrol edilir )

Önemli :Öğretmen kendisi için başvuru yapıyorsa ; alacağı heyet raporunda “ Hastanın öğretmenlik yapmasında sakınca yoktur” ibaresi kesinlikle bulunmalıdır.

Sağlık özrü atamalarına bağlı yer değişikliği yaptığım açıklamalardan da anlaşılacağı üzere aciliyet ve hayatiyet arz etmektedir.Bu nedenle sağlık özrüne bağlı yer değiştirmeler sadece özür grubu atama kapsamında değerlendirilmemeli, süre şartı aranmamalıdır.Öğretmen gerekli şartları yerine getiriyor , gerekli belgeleri hazırlayabiliyorsa ve onay makamlarınca da bu durum yerinde bulunuyorsa en kısa sürede yer değişikliği talebi değerlendirilmelidir.

Eskiden raporlar konusunda yaşanan suiistimallerin önüne geçildiği günümüzde gerçekten bu haktan yararlanmak isteyen öğretmenler mağdur edilememelidir.Öğretmen veriminin öneminin her defasında vurgulayan Milli Eğitim Bakanlığının bu konuda farklı bir düzenlemeye gitmesi yerinde olacaktır.

MURAT MEHMET GÜLER

Eğitimci Yazar

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.