Resmi Tatilde Yetistirme Kurs Ücreti Ödenir Mi ?

Resmi Tatilde Yetistirme Kurs Ücreti Ödenir Mi ?

KamuAjans.Com-Milli Eğitim Bakanlığı Yetiştirme Kursları Yönergesi çerçevesinde ve belli bir ücret karşılığında öğrencilerin bilgi eksikliklerini giderme, yeteneklerini geliştirme, derslerdeki başarılarını artırma ve sınavlara daha iyi hazırlanmalarına yardımcı olmak üzere okullarda açılan yetiştirme kurslarının haftasonu olması münasebetiyle resmi tatile denk gelirse kurs ücreti ödenir mi ?

 Okullarımızda açılan yetiştirme kurslarında öğretmen girdiği ders saati kadar normal ekders ücreti ödeniyor. Hafta sonu açılan kurslarda ise; %10 fazla alınıyor.Buraya kadar sorunsuz olan uygulamada haftasonu yetiştirme kursunun resmi tatile gelmesinden oluşacak durum karşısında öğretmene kurs ücreti ödenir mi ? Sorusunun yanıtı MEB'in yetiştirme kursu yönetmeliğinde belirtildiği şekildedir.

İşte o yönetmelikteki ayrıntı;

"Ders görevinin yapılmış sayılacağı haller" başlıklı 16. maddesinin 1. fıkrası (b) bendindeki; "b)İl düzeyinde milli ve mahalli bayramların kutlamaları için kurulan hazırlık komitelerinde görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, milli ve mahalli bayramların hazırlık çalışmalarına katılan yönetici ve öğretmenler, söz konusu bayramların hazırlık çalışmalarına ve törenlerine sınıf veya okul bütünlüğünde katılan öğrencilerin öğrenim gördüğü eğitim kurumlarının yönetici ve öğretmenleri ile milli bayramlar nedeniyle tatil edilen günlerde ders görevlerini yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim ve hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar." hükümlerine istinaden milli bayramlar nedeniyle tatil edilen günlerde ders görevlerini yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim ve hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılmaktadırlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.