Reis Sorusu Havuzumuzda Yok

Reis Sorusu Havuzumuzda Yok

KamuAjans.Com-MİLLİ Eğitim Bakanıİsmet Yılmaz, katıldığı Çağrı Okulları İlkokul bölümü açılış töreni sonrası açıklamalarda bulundu. 'Reis' sorusu iddiaları ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Böyle bir soru bizim soru havuzumuzda yok. Diyelim ki bir tanesi sordu: Reis hakkında ne düşünüyorsun? diye. Bu mülakatı haksız yere mi düşürür? Kişi onun hakkında ne düşündüğünü söyler, sever sevmez, beğenir beğenmez. Turgut Reis der, Piri Reis der veya başka bir reis der, onun hakkında da fikrini söy

İşte İsmet Yılmaz'ın açıklamalarından satır başları:

Mülakatlarla ilgili tartışmaları yaratanlar mülakatlara gölge düşürmek için yapıyorlar. Kimse diyor mu mülakat yapıldıktan sonra öğretmenliğe alınır diyor mu? Mülakat yapılması gerekir, öğretmen beden dilini kullanabiliyor mu? Öğretmen teknolojik yeniliklere açık mı? Bunlar mülakat yapmadan nasıl anlarsınız? Testi çözdü, yüzde 100'ünü çözdü. Peki anladığını anlatamıyorsa, beden dilini kullanamıyorsa... Öğrenci bir konuyu kendisinden daha iyi biliyorsa ona karşı tutumu nedir? Bunları ölçmeden nasıl bu ülkenin teslim edeceğiz

Testi çözdü, yüzde yüzünü de çözdü. Peki anladığını anlatamıyorsa? Beden dilini kullanamıyorsa? Bir konuda öğrenci kendisinden daha da iyi bilebilir. Öğrenci bir konuyu ondan daha iyi bildiğinde öğretmenin ona karşı reaksiyonu nedir? Bunları ölçmeden ülkenin geleceği olan evlatlarınızı ona nasıl teslim edersiniz?

Dolayısı ile mülakat doğrudur. Mülakatın yapılması da doğrudur.

Mülakatta ne ölçülecek? Okuduğunu anlıyor mu? Anladığını anlatabiliyor mu?

Millieğitim temel kanununda var. Bizim getirdiğimiz sistemde değil. Eskiden de vardı uygulanmıyordu. Biz şimdi uyguladık.

"SORU HAVUZUNDAN BAŞKA SORU SORULMAYACAK DEDİK"

Mülakata giren öğretmenleri biz mülakattan önce çağırdık. Bir eğitimi verdik, "sizlere bu soru havuzunu veriyoruz. Bu soru havuzundan başka hiçbir soru sorulmayacak" dedik.

Soru havuzunda iki ayrı tür var, iki ayrı kupadan çekiyor. Bunun dışında nerelisin, kendinizi tanıtın gibi.

Bir başka soru bizim soru havuzumuzda yok ama, yani birisi, biz sorulmamasını istedik, ama birisi sormuş olsa dahi ama bu mülakatın sağlığına ve doğruluğuna halel getirmez.

REİS VE GEZİ PARKI SORUSU İDDİASI

'Reis' sorusu iddiaları ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanıİsmet Yılmaz, "Böyle bir soru bizim soru havuzumuzda yok. Diyelim ki bir tanesi sordu: Reis hakkında ne düşünüyorsun? diye. Bu mülakatı haksız yere mi düşürür ? Kişi onun hakkında ne düşündüğünü söyler, sever sevmez, beğenir beğenmez. Turgut Reis der, Piri Reis der veya başka bir reis der, onun hakkında da fikrini söylesin bunun ne zararı var?" dedi.

"İKİLİ EĞİTİME SON VERİYORUZ"

Tam gün öğretime geçilmesi ile ilgili ortaya çıkacak derslik ihtiyacının karşılanabileceğini söyleyen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "İkili eğitime son veriyoruz. 77 bin derslik ihtiyacı ortadan kalkacak. Okul öncesi eğitim de zorunlu eğitim kapsamına alınacak" diye konuştu.



Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.