Rehberlik Hizmetlerinin Yürütülmesi

Rehberlik Hizmetlerinin Yürütülmesi

Kamuajans.Com – Ağustos 2017 tarihinde Bakanlığımız tarafından yayınlanan Rehberlik Hizmetleri Plan Hazırlama Kitapçığı'nda eğitim kurumlarına ait rehberlik hizmetleri programlarının hazırlanma esaslarına değinilmişti. Rehberlik Hizmetleri Plan Hazırlama Kitapçığı güncellenerek www.orgm.meb.gov.tr adresinde yayınlanmış olup 2018-2019 eğitim öğretim yılı okul/kurum rehberlik programlarının kitapçıkta yer alan hususlar doğrultusunda hazırlanması gerekmektedir.

Rehberlik hizmetlerine ilişkin iş ve açıklamalar doğrultusunda yürütülecektir;

2018-2019 eğitim öğretim yılından Bakanlığın belirlediği genel, rehberlik hizmetleri il danışma komisyonlarının belirlediği yerel ve eğitim kurumlannın belirlediği özel hedefler www.orgm.meb.gov.tr adresinde yer alan Rehberlik Hizmetleri Programı Hedef Listesi (Ek-2) rishıden belirlenecektir.

2018-2019 eğitim öğretim yılı için Bakanlığımızın belirlediği genel hedefler "Bağımlılıkla Mücadele''ve 'ihmal istismardan Korunma"dır.

Bakanlığın belirlediği iki genel hedef ve rehberlik hizmetleri il danışma komisyonlannın belirlediği iki yerel hedef rehberlik hizmetleri programlarının çerçevesini oluşturmakta olup rehberlik ve araştırma merkezleri çerçeve program hazırlama hususundaki katkılarını rehberlik hizmetleri il danışma komisyonlarında yerel hedeflerin belirlenmesine görüş belirterek sağlayacaktır. Rehberlik ve araştırma merkezleri ayrıca bir çerçeve program hazırlamayacaktır.

Yerel hedefler Rehberlik Hizmetleri II Danışma Komisyonları tarafından öğrenci rehberlik ihtiyaç analizlerinden, paydaş öneri ve görüşlerinden ve önceki eğitim öğretim yılına ait çalışma verilerinden yararlanarak belirlenecektir. Belirlenen yerel hedeflerin en geç 17.09.2018 tarihine kadar resmi yazı ile eğitim kuramlarına duyurulması gerekmektedir.

2018-2019 Eğitim öğretim yılı yerel hedeflerini daha önce belirleyen Rehberlik Hizmetleri İl Danışma Komisyonlannın, yerel hedeflerini hedef listesine göre güncellemesi gerekmektedir.

Eğitim kuramları özel hedeflerini, yerel hedeflerin yayınlanmasından sonra belirleyecektir.

Rehberlik öğretmeni olmayan okullarda genel ve yerel hedeflere ilişkin çalışmalar rehberlik ve araştırma merkezlerinin koordinatörlüğünde yürütülecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.