Rehber Öğretmenlere Yaz Tatilinde Tercih Danışmanlığı Görevi Verilme Durumu

Rehber Öğretmenlere Yaz Tatilinde Tercih Danışmanlığı Görevi Verilme Durumu

Kamuajans.com - Tercih danışmanlığı dönemi Temmuz ve Ağustos aylarına rastlamakta olup, bu aylarda öğretmenler kanunen izinlidir. Bu nedenle gönüllü öğretmenlere görev verilmesi daha uygun olacaktır.

 Bakanlıkça 2018 Yılı Tercih Danışmanlığı Kılavuzu yayımlanmıştır.

Kılavuzda "3.6. Merkezi Sınav Tercih Danışmanlığı Komisyonlarında öncelikle ortaokullarda ve RAM'larda görev yapan rehberlik öğretmenleri, ortaokul müdür veya müdür yardımcıları görev alır. Rehberlik öğretmeni sayısının yetersiz olduğu hallerde, komisyonlarda tercih konusunda donanımlı diğer öğretmenler ve farklı kademelerde görev yapan rehberlik öğretmenleri de görevlendirilir.

3.7. YKS Tercih Danışmanlığı Komisyonlarında ise öncelikle ortaöğretim kurumlarında ve RAM'larda görev yapan rehberlik öğretmenleri, ortaöğretim kurumlarının müdür veya müdür yardımcıları görev alır. Rehberlik öğretmeni sayısının yetersiz olduğu hallerde, komisyonlarda tercih konusunda donanımlı diğer öğretmenler ve farklı kademelerde görev yapan rehberlik öğretmenleri de görevlendirilir." ifadelerine yer verilmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik Hizmetleri Yönetmeliğin "Rehberlik öğretmeninin görevleri ve sorumlulukları" başlıklı 23. maddesinin (ı) bendinde ki "ı) Görevlendirildiği takdirde tercih danışmanlığı çalışmalarını yürütür." hükmü yer almaktadır.

657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun "Yıllık izinlerin kullanılışı" başlıklı 103. maddesinde ki; "Yıllık izinler, amirin uygun bulacağı zamanlarda, toptan veya ihtiyaca göre kısım kısım kullanılabilir. Birbirini izleyen iki yılın izni bir arada verilebilir. Cari yıl ile bir önceki yıl hariç, önceki yıllara ait kullanılmayan izin hakları düşer.

Öğretmenler yaz tatili ile dinlenme tatillerinde izinli sayılırlar. Bunlara, hastalık ve diğer mazeret izinleri dışında, ayrıca yıllık izin verilmez." hükümleri yer almaktadır.

Anayasamızın 18. maddesinde "Hiç kimse zorla çalıştırılamaz. Angarya yasaktır." hükümleri yer almaktadır.

23.06.1998 Tarih ve 23381 Sayılı Resmi Gazete'de Yayımlanan Cebri veya Mecburi Çalıştırmaya İlişkin Sözleşmenin 11. maddesi (b) bendindeki; "Sadece 18'den yukarı ve 45'den aşağı yaşlarda bulunan sağlam yetişkin erkekler cebri veya mecburi çalıştırmaya tabi olabilirler. Bu sözleşmenin 10 uncu maddesinde öngörülen iş türleri hariç, aşağıdaki tedbirler ve şartlar dikkate alınmalıdır.

b-Öğretmenler öğrenciler ve genel olarak idari personelin muaf tutulması;" hükümleri bulunmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.