Rehber Öğretmenlere Milli Eğitim Müdürlüğünden Anlamlı Eğitim

Rehber Öğretmenlere Milli Eğitim Müdürlüğünden Anlamlı Eğitim

Kamuajans.com - Milas İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü ilçede görev yapan rehber öğretmenlere yönelik “parçalanmış aile çocuklarına yönelik terapi becerileri” konulu eğitimi vererek bu ailelerin çocuklarının yaşadığı sorunları en aza indirgeyerek akademik başarılarının da artmasını hedefliyor.

Kamuajans.com - Muğla Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün GEKA’nın (Güney Ege Kalkınma Ajansı) desteği ile ilçede görev yapan 25 rehber öğretmene 5 gün boyunca verilecek eğitim ile boşanan ailelerin çocuklarının hem hayattan hemde eğitimden kopmasının önüne geçilerek yaşayabileceği sorunlara daha en baştan farkına varılıp çocuğa zarar vermesine engel olmak hedeflenmektedir.

Proje hakkında memnuniyetini dile getiren Milas Kaymakamı Sayın Eren ARSLAN “Bu proje ile boşanmış ama birbirine küsmemiş, çocuklarının yeni hayatına alışmalarını sağlayan ve okuldan ve hayattan kopmaması için çaba sarf eden anne ve babaların sayısının artacağına inanıyorum. Hiç bir çocuğumuzun boşanma sürecinden etkilenip okuldan ve toplumdan uzaklaşmamasına yaşadıklarından yara almasına izin vermemeliyiz. Her çocuk bizim için çok değerli, bu yüzden bu projeyi gerçekleştiren Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü kutluyorum.” diye düşüncelerini ifade etti.  



Projeye imza atan Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın İsa BAL “ Eşler birbirinden boşanıyor olabilirler fakat aynı zamanda çocuklarından boşanmadıklarını da unutmamalılar” diyerek bu sürecin çocuklara yansıtılmaması gerektiğine değindikten sonra sözlerine “Biz bu proje ile rehber öğretmenlerin, boşanma olaylarının ardından, çocuk ve gençlere psikolojik yardım hizmeti sunabilmesini, aynı zamanda ayrılan anneyle babalara çocukları ile olan ilişkilerine dair doğru rehberliği yapmadaki mesleki yeterliliklerinin artmasını hedefliyoruz. İlimizde ve ilçemizde boşanmış aile sayısının çok fazla olduğunu ve bunun da eğitime olan olumsuz yansımasını düşünecek olursak aslında rehber öğretmenlere çok iş düşüyor ve bu eğitimin çok anlamlı olduğunu söyleyebilirim.” diye devam etti.



Projeyi gerektiren sebeplere bakıldığında TÜİK’in verilerine göre özellikle son beş yılda Muğla ilinde evlenen sayısı 31.596 iken boşanan sayısı ise 11.150 olarak verilere geçmiş. Yani evlenen her 3 çiftten 1’i boşanmış. Muğla’da da en fazla boşanan çift sayısının başında Milas ilçesi gelmekte ve bu durumun eğitime olan olumsuz yansıması hissedilmektedir. Bu verilerden yola çıkan Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, parçalanmış aile çocuklarının toplumda varlığını ve eğitim hayatlarına kopmadan devam edebilmesi için 25 rehber öğretmene 5 gün boyunca “parçalanmış aile çocuklarına (boşanmış aile çocukları) yönelik terapi yaklaşımları” konulu eğitim verecek. Üstelik bu eğitimler ücretsiz olup Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın verdiği finansal destek ile sağlanmaktadır. Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçe sınırlarındaki okullarda eğitim gören ve yardım sunulacak örgencilerin akademik başarılarının artması ve bu örgencilerin karıştığı disiplin vak'alarının azalması ile de eğitimdeki yükselişini devam ettireceğini ortaya koyuyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.