Rehber Öğretmen Normu Maddesi İptal Edilecek Mi?

Rehber Öğretmen Normu Maddesi İptal Edilecek Mi?

Kamuajans.com - Konuya ilişkin açıklama 25/11/2016 tarih ve 29899 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikin 10. maddesi ile değiştirilen Yönetmeliğin 21. maddesinin 2. fıkrasının (b) bendindeki ve aynı maddenin 3. fıkrasında açıkça belirtilmektedir.

"Rehberlik alan öğretmeni norm kadrosu" MADDE 21; (2) Okul rehberlik servislerine; b) (Değişik : 17/10/2016-2016/9488 K.) Anaokulları hariç olmak üzere, ilkokullarda öğrenci sayısı 300, ortaokul ve imam hatip ortaokullarında öğrenci sayısı 150 ve daha fazla olanların her birine 1,(rehberlik alan öğretmeni norm kadrosu daha verilir.)

"(3)(Değişik: 17/10/2016-2016/9488 K.) Anaokulları hariç olmak üzere, özel eğitim kurumlarında öğrenci sayısının 100 ve 100'ün katlarına, diğer eğitim kurumlarında ise öğrenci sayısının 500 ve 500'ün katlarına ulaşması halinde her defasında ilave olarak 1 rehberlik alan öğretmeni norm kadrosu daha verilir."

Danıştay 16. Dairesi 2015/10784 sayılı kararında özetle; "Anaokulu öğrenci yaş grubunun, bireyin zihinsel ve kişisel gelişiminin oluştuğu yaş grubu olduğu, koruyucu ve önleyici rehberli hizmetlerinin problemlerin çözümünde ilk aşamada daha etkili olacağı, çocuk dönemi hastalıkları olan şiddet, ihmal ve istismar açısından rehber öğretmenin öneminin yadsınamayacağı, bu yaş grubunun fazla rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmetine ihtiyacı olduğu gibi hususlar dikkate alındığında, herhangi bir bilimsel veriye ve değerlendirmeye dayanılmadan; bağımsız Anaokullarının özel durumunun göz ardı edilerek Anaokullarına "Anaokulları hariç olmak üzere," ibaresiyle Rehber Öğretmen norm kadrosu verilmemesi sonucunu doğuracak olan düzenlemede hizmet gereklerine ve hukuka uyarlık bulunmamaktadır." demiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.