Prensipli Bir Gençlik Nasıl Oluşur?

Prensipli Bir Gençlik Nasıl Oluşur?

KamuAjans.Com-Albert Einstein der ki: İnsanı ayakta tutan iskelet ve kas sistemi değil; prensipleri ve inançlarıdır. Prensipli ve değerlerine bağlı bir gençlik yetiştirmek için işe, ailede başlayan çocuk eğitimi ile başlamalıyız. Manevi eğitime çocuk yaşta başlanmalıdır. Ayrıca anne-babanın tutum ve davranışları çocuğun kişiliğinin oluşmasında önemli rol oynar. Yalan konuşmayan, davranışları ve konuştukları uyumlu ebeveynlerin çocukları sağlam prensiplere sahip olurlar.

Çocuk okul hayatına başladığında da aile çocuğun eğitimi konusunda ona yol göstermek onu yönlendirmek ve okulla sürekli iletişim halinde olmak zorundadır. Öğretmen de aile ile sağlam iletişim kurmalı ve kendi bilgisi ile bütüncül bir sistem oluşturarak öğrenciyi eğitmelidir.

Egitimciler ve veliler gençlerin;

Zarar göreceğini bilse bile doğruya doğru, yanlışa yanlış diyebilen, günlük menfaatler uğruna değil hak için hakikat için konuşan, kimseye dalkavukluk yapmayan, yeri geldiğinde hayır demeyi bilen, kişilerin hatalarına yanlışlarına çanak tutmayan, dostlukları sahici ve ebedi olan, hayatını hakikate adayan, sevdiklerini yarı yolda bırakmayan, milli ve manevi değerlerinden taviz vermeyen bireyler olmaları için telkinde bulunan ve bu davranışları sergilemeleri için çaba sarfetmelidirler.

Prensipli bir gençlik oluştuğunda topluma huzur ve mutluluk gelecektir. Sağlam iradeye sahip gençler Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed'in "bir elime ayı bir elime Güneşi koysalar davamdan vazgeçmem" şiarı ile hareket eden davasına sadık ve Hz.Ömer gibi adil, Hz. Ali gibi cesur, Hz.Ebubekir gibi yüce gönüllü olur.

Prensipli gençlik oluştuğunda ülkemiz kazanacak, insanlık kazanacak hepimiz kazanacağız ve selam.

Yunus AKDEMİR

Eğitimci Yazar 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.