PKK ve FETÖ İddiasıyla Açığa Alınanlardan Göreve İadeler Başladı

PKK ve FETÖ İddiasıyla Açığa Alınanlardan Göreve İadeler Başladı

KamuAjans.Com- MEB'de açığa alınan bazı personeller göreve iade edilmeye başlandı.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra bilindiği üzere KHK'lar çıkmış, ihraçlar olmuş ve devletin çeşitli kurumlarında açığa alma işlemleri gerçekleşmişti. KHK ile görevden ihraç edilen MEB Personeli sayısı 28 bin 163 olarak gerçekleşmişti.

Bu ihraçlar sonrası FETÖ ve PKK ile ilişkisi olduğu düşünülen öğretmenlerden tekrar açığa alma işlemleri olmuş, bu açığa alınanlar için soruşturma süreci başlatılmıştı. Bu zaman zarfında açıkta bekleyen öğretmen sayısı yaklaşık olarak 20-22 bin bandındaydı.

Açığa alınan öğretmenlerle ilgili süreç tamamlanmak üzere. Eğitim sendikaları ve çeşitli çevreler ile hükümet kanadından yapılan açıklamalar da düşünüldüğünde açıkta bekleyen öğretmenlerle ilgili süreç bazı illerde tamamlandı. FETÖ ve PKK' iddiası ile açığa alınıp bu örgütler ile ilişkisi olmadığına karar verilen MEB Personeli görevlerine iade edilmeye başlandı.

Göreve iade edilmeler önümüzdeki günlerde tamamlanacak ve öğretmenler tekrardan işbaşı yapacak. Açığa alınıp göreve geri dönemeyenlerin ise önümüzdeki hafta içinde çıkacak KHK ile meslekten ihraç edilmesi bekleniyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.