PKK Öğretmenlerden Korkuyor

PKK Öğretmenlerden Korkuyor

KamuAjans.Com-PKK'nın Batman'da katlettiği 22 yaşındaki öğretmen Aybüke Yalçın, terör örgütünün daha önceki öğretmen cinayetlerini de akıllara getirdi.PKK'nın Batman'da katlettiği 22 yaşındaki öğretmen Aybüke Yalçın, terör örgütünün daha önceki öğretmen cinayetlerini de akıllara getirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) verilerine göre terör, 1979 yılından 2011'e kadar 145 öğretmeni yaşamdan kopardı. 2011 'den sonra ise MEB, şehit olan öğretmenlerle ilgili bilgi listesini güncellemedi. Terör örgütü PKK ise öğretmen katliamlarına devam etti.

2011 'den sonra PKK, servisleri hedef alarak öğretmenlerimizi katletti. Terör örgütünün Ekim 2016'da Hakkari'nin Şemdinli ilçesi'nde, bomba yüklü kamyonetle jandarma kontrol noktasına düzenlediği saldırıda 24 yaşındaki öğretmen Oğuz Uysal yaşamını yitirmişti.

30 Ağustos 2016'da ise Bitlis-Diyarbakır karayolunda yol kesen teröristler, uzun namlulu silahlarla öğretmenlerin üzerine ateş açmış ve bir öğretmen yaralanmıştı.

EV BASKINLARI PKK,

öğretmen katliamlarını 1980 ve 19901ı yıllarda ise ev baskınları şeklinde yaptı. 21 Mayıs 1987'de Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Yolçatı köyünü gece vakti basan terör örgütü militanları, köy öğretmeni Asım Özdeni evinden alıp katletti.

Neşe Alten Diyarbakır'ın Bismil ilçesine 1993 yılında atandıktan 25 gün sonra babasıyla birlikte PKK'lı teröristlerce şehit edilmişti. Tekirdağ Şarköylü Neşe Öğretmen henüz 21 yaşındaydı...

Aydınlık  

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.