Patlama Sonrası MEB Bakanı İsmet Yılmaz'dan Açıklama

Patlama Sonrası MEB Bakanı İsmet Yılmaz'dan Açıklama

Kamuajans.com - Genel Kurul, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın başkanlığında toplandı. Aydın, birleşimi açtıktan sonra İstanbul'daki hain saldırıları kınadı. Aydın, Hazreti Peygamber'in Mevlid'i Şerifi'nin kutlanmaya hazırlanıldığı gece yine büyük bir acı yaşandığını söyledi.

Kamuajans.com - Türkiye'nin, büyük bir hamle yapıp sorunlarını aşmaya çalışacağı bir sırada yeni bir terör saldırısıyla karşı karşıya kalındığını vurgulayan Aydın, "Zaman zaman figüranlar değişse de oyun aynı oyun, sahne aynı sahne. Bu alçak saldırıyı ve terörü şiddetle kınıyoruz." dedi.

Şehitlere Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar dileyen Aydın, şunları kaydetti:

"Birliğimize, kardeşliğimize, huzurumuza kasteden katillere ve onların zalim efendilerine hep birlikte haykırarak diyoruz ki asla başaramayacaksınız. Bu milleti yenemeyecek, bu ülkeye bölemeyeceksiniz. Türkiye'ye diz çöktüremeyeceksiniz. Çünkü bizler ülkemizi teröre ve teröriste bırakmayacak, onların ipini ellerinde tutanlara asla boyun eğmeyeceğiz. Her zamankinden daha çok bir ve beraber olacak, kardeşliğimizi dosta ve düşmana göstereceğiz. farklı siyasi partilerde siyaset yapsak da 'Söz konusu vatansa gerisi teferruattır' diyoruz, teröre karşı ortak kararlılığımızı en güçlü şekilde gösteriyoruz."

Aydın, alemlere rahmet olarak gönderilen, adaletin ve merhametin timsali Hazreti Peygamber'in kutlu doğumunun ülkeye, İslam alemine ve insanlığa barış getirmesini temenni etti.


-"Türkiye için büyük bir acıdır"

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da derin bir acı içinde olduklarını dile getirdi.

Ülke nüfusunun tamamının terörün açık hedefinde olduğunu belirten Altay, "Bu tablo Türkiye'nin taşıyabileceği bir tablo değildir. Böyle hallerde hiç şüphesiz siyasi değerlendirme, yapılacak en son şeydir. Hiç şüphesiz bu saldırı devletimizin birliğine ve dirliğine yöneliktir." dedi.

Saldırıda hayatını kaybeden sivil şehitlerden birinin, yakın arkadaşının oğlu olduğunu anlatan Altay, "Türkiye için büyük bir acıdır. Devletimizin terörle mücadele konusunda daha duyarlı, önleyici istihbarat konusunda daha yüksek bir hassasiyet içerisinde çalışması arzumuzdur. Parlamentodaki milletvekillerinin içi eşit oranda acımaktadır. Allahım şehitlerimize rahmet eylesin, yakınlarına sabır ve metanet diliyorum. Milletimizin başı sağolsun." diye konuştu.

Altay ayrıca, CHP grubu adına, milletin Mevlid Kandili'ni tebrik etti.


-"Alçakları kendi bataklıklarına mutlaka gömeceğiz"

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da terörün kanlı ve iğrenç yüzüne dün akşam yine şahit olduklarını söyledi.

Akçay, nereden gelirse gelsin milletin birliğine karşı olan terörün umutları karartmaya çalıştığını ifade etti.

Hedefin, Türk halkının birliği ve dirliğinin bozulması olduğunu aktaran Akçay, "Türkiye'yi bir kördüğümün içine sürüklemek isteyenler kesinlikle başaramayacaklardır. Terörle mücadele geri dönüşü olmayan bir süreçtir. Terörü tamamen yok etmekten başka çaremiz yoktur. Türkiye Cumhuriyeti'ne meydan okuma cüretini gösteren alçakları da kendi bataklıklarına mutlaka gömeceğiz. Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifa diliyorum. Aziz milletimizin de Mevlid Kandili'ni kutluyorum." ifadelerini kullandı.

HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu da "Biz burada kınamamızı 24 saat boyunca yapabiliriz ama bunun kayıp yakınlarına bir faydası olmuyor. Bu ülkenin hiçbir kaybını ayırmadan, fark gözetmeden kim olursa olsun herkese saygı duyarak çözüm bulmanın zamanıdır. Sadece 2016 yılında 20 patlamanın gerçekleştiği bu ülkeyi şiddet sarmalından çıkarmalıyız. Demokrasi ve huzur içinde yaşamak hepimizin hakkıdır. Siyasi sorumluluk da bunu gerektirir." şeklinde konuştu.

Kerestecioğlu, Mevlid Kandili'nin ülkeye barış ve huzur getirmesini temenni etti.


-"TBMM olarak ortak açıklamayı teklif ediyorum"

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, acının çok büyük ancak teröre karşı nefretin de bir o kadar büyük olduğunu ifade etti.

Hain terörün Türk milletini korkutamayacağının altını çizen Muş, şöyle konuştu:

"Kapalı kapılar ardında sinsi planlar yapanlar, terörü taşeron olarak kullananlar, Türkiye'yi terörle teslim alacağını zannedenler hayal kırıklığına uğrayacaklar. Arkasında hangi terör örgütü olursa olsun devletimiz bu hainleri mutlaka bulacaktır. Türkiye ne zaman geleceğe dönük adımlar atsa hemen taşeronlar eliyle operasyonlar gerçekleştiriliyor, Türkiye'nin önü kesilmeye çalışılıyor. O gizli eli içeride de olsa dışarıda da olsa kıracağız. Beslediğiniz, büyüttüğünüz bu terör örgütleri bumerang gibi bir gün sizi de vurur."

Mesele terör olduğunda siyaseti bir kenara bırakmak gerektiğine işaret eden Muş, millete sabır ve başsağlığı dileyerek, terörü kınadı. Muş, "TBMM olarak ortak açıklamayı teklif ediyorum. Bu anlamda terör örgütüne karşı ortak duruşun gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Muş, Mevlid Kandili'nin hem Türkiye hem de İslam alemi için hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.


-"Ülkenin insanı birbirine daha çok kenetlenir"

Hükümet adına söz alan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da terörü lanetledi.

Kelimelerin yetersiz olduğu noktada bulunduklarının altını çizen Yılmaz, "Allah şehitlerimize rahmet eylesin. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Terör hiç bir zaman amacına ulaşamayacaktır. Terörün amacı ülkemizin birliği ve dirliğidir. Teröre inat sabırla birliğimize ve dirliğimize sahip çıkacağız. Bilmiyorlar ki bu ülkeye saldırdıkça bu ülke parçalanmaz. Bu ülkeye saldırdıkça ülkenin insanı birbirine daha çok kenetlenir." değerlendirmesini yaptı.

Yılmaz, İslam alemine Mevlid Kandili'nin mübarek olması temennisini dile getirdi.

Genel Kurulda daha sonra, Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bütçelerinin görüşmelerine geçildi.

İsmail Çimen 
Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.