Parasız Yatılı Öğrencilere Yapılacak Sosyal Yardımlar

Parasız Yatılı Öğrencilere Yapılacak Sosyal Yardımlar

Kamuajans.com - Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından Parasız Yatılı Öğrencilere Yapılacak Sosyal Yardımlar konulu 10903426-245.99-E.30000259 sayılı 7 Mart 2017 tarihli resmi yazı yayımlandı.

25/11/2016 tarihli ve 29899 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmi Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliğinin 21. maddesi

Parasız yatılı öğrencilere yapılacak sosyal yardımlar

MADDE 21- (1) Eğitim araç ve gereçleri, giyecek ve diğer ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla her yıl Eylül ayında ortaokul, imam-hatip ortaokulu veya özel eğitim ortaokulu ve ortaöğretim öğrencilerine, (2.200) gösterge rakamının memur aylıklarına uygulanan katsayı ile çarpımı sonucu bulunan tutar üzerinden ödeme yapılır.

(2) Ortaokul, imam-hatip ortaokulu veya özel eğitim ortaokulu öğrencilerine (225), ortaöğretim öğrencilerine (275) gösterge rakamının memur aylıklarına uygulanan katsayı ile çarpımı sonucu bulunan tutarda, yabancı uyruklu öğrencilere ise anılan tutarların bir buçuk katı kadarı, öğrenimi süresince yarıyıl ve yaz tatilleri de dahil olmak üzere, her ay harçlık olarak ödenir.

T.C.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

Strateji Geliştirme Başkanlığı

Sayı: 10903426-245.99-E.30000259

Konu: Parasız Yatılı Öğrencilere Yapılacak Sosyal Yardımlar

07.03.2017

DAĞITIMLIDIR

İlgi: Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün 28.02.2017 tarih ve 2564721 sayılı yazısı.

Bakanlığımıza bağlı pansiyonlarda barınan parasız yatılı öğrenciler için, Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmi Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliğinin, Parasız Yatılı Öğrencilere yapılacak sosyal yardımlar başlıklı 21. maddesinde; ''Eğitim araç ve gereçleri, giyecek ve diğer ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla her yıl Eylül ayında ortaokul, imam-hatip ortaokulu veya özel eğitim ortaokulu ve ortaöğretim öğrencilerine, (2.200) gösterge rakamının memur aylıklarına uygulanan katsayı ile çarpımı sonucu bulunan tutar üzerinden ödeme yapılacağına.'' yönelik ilgi yazı incelenmiştir.

Başkanlığımızca söz konusu nakdi ödemenin 01.5.1.90 Diğer Personele Yapılan Diğer Ödemeler ekonomik kodundan yapılması gerektiği mütalaa edilmektedir.

Bilgilerinizi ve gereğini arz ederim.

Veysel ERDEL

Başkan

Ek:

İlgi yazı (1 sayfa)

DAĞITIM

Gereği İçin:

Temel Eğitim Genel Müdürlüğü

Ortaöğretim Genel Müdürlüğü

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.