Özür Grubu Yer Değişikliği Bekleyen Öğretmenlere ŞOK!

Özür Grubu Yer Değişikliği Bekleyen Öğretmenlere ŞOK!

ÖZÜR GRUBUNDAN YER DEĞİŞİKLİĞİ BEKLEYEN ÖĞRETMENLERE BÜYÜK ŞOK ! Milli Eğitim Bakanlığı özür grubu kontenjanlarını yayınladı , kontenjanları gören öğretmenler şok oldu.

 Yayınlanan kontenjanlarda FETÖ kapsamında Milli Eğitim Bakanlığına aktarılarak ismi değiştirilen ve normları tanımlanan 1.017 okulun kontenjanları özür grubu tayini isteyen öğretmenlere açık olarak gözükmemektedir. Müsteşarımız katıldığı bir programda FETÖ den Milli Eğitim Bakanlığına aktarılan okullara özür grubu tayini isteyen öğretmenleri ve norm fazlası olan öğretmenleri yerleştireceğiz demişti.

Neden bu okullar özür grubu tayini isteyen öğretmenlere gösterilmedi. Bu okullardaki öğretmen normu 30 binin üzerinde ve bu normların özür grubuna açılması neredeyse özür grubu tayini isteyen öğretmenlerin hepsini ailesine kavuşturacaktı.

Bizler 40 Bin öğretmenin norm fazlası olduğu yalanına inanmıyoruz geçtiğimiz mayıs ayında açıklanan sayılara göre 11 bin öğretmen norm fazlasıydı ve mayıs ayından bu yana atama yapılmadığı gibi 10 binin üzerinde öğretmen emekli oldu.

Yönetici atamadan boşalma ihtimali olan yani 17 bin yöneticiliğe geçmeyi düşünen öğretmenlerin normuda muhtemel boşalacak olarak gözükmüyürdu .

Açığa alınan öğretmenler okulların normlarından düşmesine rağmen açığa alınan öğretmenlerin normlarıda muhtemel boşalacak olarak gözükmemektedir.

Milli Eğitim Bakanlığında 30 binin üzerinde öğretmen açığa alındı meslekten ihraç edilenler ve sayıları 3-5 gün içinde belli olacaktır.

ÇÖZÜM BELLİ : Milli Eğitim Bakanlığına açık çağrımızdır bu şekilde özür grubu tayini istemiyoruz bakanlık özür grubu takvimini 1 hafta erteleyip FETÖ okullarını , yöneticilikten boşalan normları ve meslekten ihraç edilenlerin yerlerini açarak özür grubu yer değiştirme sürecini önümüzdeki hafta başlatmalıdır.

Veya özür grubu tayini isteyen bütün öğretmenleri il ve ilçe emrine atamalıdır. Herkes hiç bir okulu yazmadan özrünün bulunduğu il ve ilçe emrine atanmalıdır ve devamında boşalacak normlara il ve ilçe tarafından tercihte bulunularak atanmalıdır.

Bizler özür grubu mağduru öğretmenler neredeyse 8 aydır eşimizden ve çocuğumuzdan ayrıyız daha fazla mağdur olmak istemiyoruz. 

YETER ARTIK ÖĞRETMENLERİ AİLELERİNE VERİN DİYORUZ.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.