Özür Grubu Atamalarında Haklar Verilmemiştir

Özür Grubu Atamalarında Haklar Verilmemiştir

Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından “2019 Yaz Tatili Kadrolu Öğretmenlerin Aile Birliği, Sağlık, Can Güvenliği Mazeretleri Ve Engellilik Durumu İle Diğer Nedenlere Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu” yayınlanmış ve belirtilen atama takvimi içerisinde atamalar tamamlandığı belirtilmiştir.

Ancak daha önce 04/09/2019 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığına başvuru yaparak, atamalarda belirtilen “muhtemel boşalacak” yani başvuruyu yapanın atamasının yapıldığı takdirde, o kişi yerine başvuran başka bir öğretmenin atamasının yapılmasının mümkün olduğu ancak atamanın yapılmadığı anlaşıldığını belirtmiştik. Ülke çapında bölge bölge yapılan bu yanlışlıklarda il milli eğitim müdürlüklerinin konunun sistem hatası olduğunu belirttiğini yazmıştık.

Milli Eğitim Bakanlığından edindiğimiz bilgiye göre; muhtemel boşalacak okulların öğretmenlerinin atamalarının, ayrıldığı il dışından başka bir ile il emri ile yapıldığı için iptal edilmesinin mümkün olduğunu öğrendik. İptal konusu öğretmenin ayrıldığı okula atanacak öğretmen için bir haksızlık olarak önümüzde durmaktadır. İptal dilekçelerinin alınmış ve sonuçlandığını düşünmekteyiz. Yine Milli Eğitim Bakanlığı vermiş olduğu bilgide; bunun geçen yılda yapıldığı ve ardından İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin İl içi özür grubu atama başvurusu alarak, atamaları yaptığını belirtmiştir.

Anadolu Eğitim Sendikası olarak ayrılan öğretmenin yerine yapılmayan atamayı bir haksızlık olarak görmekteyiz. Ve şu an bakanlıkla mahkemeleşmeden, il milli eğitim müdürlüklerinin yetkileri çerçevesinde soruna çözüm bularak özür grubu atamalarını tamamlamalarını bekliyoruz. 

Muhammet Ali GEZİCİ

Anadolu Eğitim Sendikası Hukuk Sekreteri 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.