Özel Okulların "Oyun Bahçelerine" Düzenleme

Özel Okulların "Oyun Bahçelerine" Düzenleme

Kamuajans.com - Özel Öğretim Kurumları Standartlar Yönergesi'nde sosyal etkinlik merkezlerine ilişkin yapılan bu değişikliklerin yanı sıra özel okulların "oyun bahçesi" tanımı da yeniden kaleme alındı.

Kamuajans.com - Yapılan değişiklikle oyun bahçeleri, özel okul öncesi eğitim kurumlarında bahçe oyunlarına, diğer özel okullarda ise tören yapılmasına uygun, arsa üzerinde okul binasının bulunduğu alan dışında ve okul türüne göre belirlenen okula ait alan ile okul binalarının en az bir tarafı bahçeye açılan "zemin, bahçe katı alanı" olarak yeniden tanımlandı.

Bahçe oyunlarına uygun olmanın yanı sıra özel okul öncesi eğitim kurumlarının oyun bahçeleri, bir kenarı en az 4 metre ve 40 metrekareden az olmamak üzere her bir öğrenci için en az 1,5 metrekare alan düşecek şekilde düzenlendi.

Aynı bina veya kampüste bulunan okulların ortak kullandıkları bölümlerin birlikte açılan okullardan en üst kademe okula bağlı olarak belirleneceği de yine getirilen yenilikler arasında yer aldı.

Ortak kullanılan bölümlerin koordinasyonu ve sorumluluğu ise en üst kademe okul müdürlüğünce yürütülecek. Birden fazla ortaöğretim okulunun bir arada olması durumunda ise koordinasyon ve sorumluluğun hangi okul müdürlüğünde olacağına kurucu veya kurucu temsilcisi karar verecek.

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.