Özel Okul Öğretmenleri Darboğazda

Özel Okul Öğretmenleri Darboğazda

Kamuajans.com - CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan TÜRKMEN, özel okul öğretmenlerinin mağduriyetinin giderilmesi amacıyla bir Meclis Araştırması açılmasını istedi.

Kamuajans.com - Özel okullarda çalışan ve özlük hakları olmayan öğretmenlerin özlük ve mali haklarından dolayı devlet kadrolarındaki öğretmenlere kıyasla birçok mağduriyet yaşadığını belirten Elif Doğan TÜRKMEN, bu öğretmenlerin devlet kadrolarına atanmasının da her geçen gün geçleştiği ve güçleştiği için problemlerinin artarak devam ettiğini kaydetti.

“Atanmayı bekleyen öğretmenlerin sayısı her geçen gün katlanarak artmakta”

TÜRKMEN sözlerini şöyle sürdürdü:

“Özel okulda çalışan öğretmenler sigortaları düşük ücretlerden yatırıldığı için maaşlarının bir kısmını elden almakta ve gelirlerini belgeleyemedikleri için bankadan kredi dahi alamamaktadır. 

Maaşları zaten 1600-2500 arası değişen öğretmenler haftada 40 saat derse girmekte, emekli olma hayali dahi kuramamaktadır. Özel okul öğretmenlerine, Eğitim Öğretim Ödeneği, nöbet parası, ek ders ücreti verilmemesi bir yana kadınlar için hamile ise işten çıkarma yapılmaktadır. Sözleşmeleri senelik ayarladıkları için bazı öğretmenler düşük, bazıları ise yılın 9 ayı sigortalı gösterilmektedir. İşten çıkarılma durumlarında ise hiçbir şekilde tazminat hakları doğmamaktadır.

Bununla beraber iş bulmak ümidiyle sırada bekleyen binlerce öğretmen varken, MEB öğretmenleri ders ücreti karşılığı özel kurumlarda çalışabiliyor. Kurum patronları için sigorta yapmadığı, ekstra bir öğretmen almak zorunda kalmadığı durum avantaja dönüşüyor. Dışardan öğretmeni kadrolu alacağına, devletin öğretmenini istihdam ettiriyor. 

Böylece atanmayı bekleyen binlerce insan katlanarak artmaktadır. Şayet özel okulda çalışma şartları, özlük hakları devlet tarafından denetlenirse; bu istihdam açısından da faydalı olacaktır”

“Özel okul öğretmenlerinin sorunlarının giderilmesi için devlet denetimi şart”

Kamuda etkin, verimli eğitim hizmeti üretebilmesi için fedakarca çalışan özel okul öğretmenlerinin statü, ücret, tazminat ve benzer tüm mali ve özlük haklarının iyileştirilmesi ve tüm sorunlarının giderilmesi amacıyla devlet denetimi şart olduğunu belirten Elif Doğan TÜRKMEN,“bu öğretmenlerimizin yaşadığı sorunların nedenlerinin belirlenmesi, mali, özlük, statü ve ücretlerinden kaynaklı mağduriyetlerin tespiti, haklarının korunması, iyileştirilmesi ve eksikliklerinin giderilmesi için alınması gereken önlem ve politikaların belirlenmesi amacıyla bir Meclis Araştırması açılması gerekmektedir” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.