Özel Öğrenci Etüt Merkezleri Kapanıyor

Özel Öğrenci Etüt Merkezleri Kapanıyor

Kamuajans.com - Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Kemal Şamlıoğlu, 1 Temmuz 2017 tarihinden itibaren artık faaliyetleri son bulacak olan özel öğrenci etüt eğitim merkezlerine ilişkin olduğunu bildirdi.

Kamuajans.com - Kemal Şamlıoğlu yapılan değişiklikle ayrıca özel okul, çeşitli kurs, özel eğitim okulu, motorlu taşıt sürücüleri kursu, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi, uzaktan öğretim kursu, özel öğretim kursuna dönüşmek isteyen özel öğrenci etüt eğitim merkezlerinin kurucu ve kurucu temsilcilerinden, mezuniyet veya asgari çalışma süresine ilişkin şartların aranmayacağını anlattı.

<br />

1 Ağustos 2017 tarihi itibarıyla faaliyetlerine bir bilim grubunda devam etmek mecburiyetinde olan özel öğretim kurslarının, kontenjan değişikliği yapmamaları kaydıyla belirledikleri mevcut programlarından biriyle faaliyetlerine devam edebileceklerini aktaran Şamlıoğlu, "Yapılan bir diğer önemli değişiklik ise kursu kapatılan veya ikametini değiştiren kursiyerlerin farklı kursta aynı programa devam edebilmesinin önünün açılması. Bu sayede, kursiyerlerin aldıkları eğitimlerin devamlılığının sağlanması ve olası mağduriyetlerin önlenmesi amaçlandı. Yönetmelik değişikliği ile ayrıca bir özel öğretim kurumunun devri veya başka bir kuruma dönüşmesi taleplerinin uygun bulunması, varsa bu kurumlara verilen idari para cezalarının ödenmesine bağlandı." dedi.

<br />

Şamlıoğlu, düzenleme ile özel öğretim kurumlarının reklamlarında okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim öğrencilerinin resimlerinin, öğrenim çağlarına yönelik modellenmiş resimlerin kullanılamayacağının da hüküm altına alındığını anlattı.<br />

<br />

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle öğrenci etüt merkezi ibaresi ve tanımı yürürlükten kaldırıldı. Bu merkezlerden şartları uyanlar özel okul, motorlu araçlar sürücü kursu, KPSS, yabancı dil kursu ya da buna benzer kurslara dönüşebilecek.

<br />

Dönüşüm şartlarına uymayanlara ise 29 Temmuz 2017'den itibaren sürekli kapatma işlemi uygulanacak.

<br />

Belediyeler ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri için ödev ve projelere ilişkin araştırma yapma, öğrencinin ilgi istek ve yetenekleri doğrultusunda sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerin yürütüldüğü özel öğretim kurumu açabilecek.

<br />

Bir faaliyet döneminde sosyal etkinlik merkezine kesintisiz iki ay devam etmeyen öğrencinin kaydı silinecek. Belediyelerin sosyal etkinlik merkezleri sabah 7'den akşam 7'ye kadar faaliyet yürütecek. 1 Haziran-1 Ekim arasında akşam 9'a kadar etkinlik yapabilecek.

<br />

<a href="http://kamuajans.com">KamuAjans.com</a> - Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.