Özel Eğitim Merkezlerindeki Öğrencilerin Sigorta İşlemleri

Özel Eğitim Merkezlerindeki Öğrencilerin Sigorta İşlemleri

Kamuajans.com - Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Özel eğitim merkezlerindeki öğrencilerin sigorta işlemleri konusunda resmi yazı yayınlandı.

T.C.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Sayı: 10096465-10.01-E.166688

Konu: 6764 Sayılı Kanun İle Yapılan Düzenlemeler

04.01.2017

....................

İlgi: 27.12.2016 tarihli ve 14642118 sayılı yazı.

09.12.2016 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununda ve 5510 sayılı Kanunda değişiklik yapılmıştır. Söz konusu değişiklik ile bir işe ve mesleğe dönük eğitim veren özel eğitim okullarında alan eğitimi almaya başlayan öğrencilerin de iş kazası ve meslek hastalığı yönünden sigortalı sayılacağını belirten ilgi yazımız İl Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilmiştir. İlgi yazı kapsamında özel eğitim meslek lisesi öğrencilerinin alan eğitimi almaya başladıkları sınıf seviyesi olan 10, 11 ve 12. sınıf seviyesinde özel eğitim mesleki eğitim merkezlerinde öğrencilerin İş Eğitimi ve Meslek Ahlakı dersi kapsamında uygulamalı iş eğitimi yoluyla atölyelerde temel bilgi ve becerileri kazanmaları sebebiyle 9, 10, 11 ve 12. sınıf seviyelerinde sigortalanmaları gerekmektedir. Özel eğitim iş uygulama merkezlerinde ise okutulan derslerin sınıf ortamında ya da uygulama sınıflarında teorik ve temel düzeyde beceri öğretimi olarak yürütülmesi sebebiyle söz konusu okullar bu kapsamda değerlendirilmemektedir.

İş ve işlemlerin 09.01.2017 tarihi mesai bitimine kadar yukarıda yer alan esaslar doğrultusunda yürütülmesi ve gerekli duyuruların ilinizde bulunan özel eğitim mesleki eğitim merkezi ve özel eğitim meslek liselerine ivedilikle yapılması hususunda;

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Ertan GÖV

Bakan a.

Daire Başkanı

DAĞITIM

B Planı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.