ÖSYM Sınavlarında Kamu Personeli Görevlendirmesi Nasıl Olacak?

ÖSYM Sınavlarında Kamu Personeli Görevlendirmesi Nasıl Olacak?

KamuAjans.Com-ÖSYM tarafından yürütülen sınav hizmetlerinde kamu personelinin görevlendirilmesine uygulaması değişti.Dün (9 Aralık 2016) Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 6764 sayılı “Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”, ÖSYM tarafından sınav hizmetlerinde görevlendirilecek kamu personeline ilişkin bazı hususları da düzenliyor.

Kanun, “6114 sayılı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun”un sınav görevlilerine ilişkin hükümlerinde bazı değişiklikler de yaptı.

Yapılan değişiklik öncesinde, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personel, ihtiyaç hâlinde ÖSYM Başkanlığının sınav hizmetlerinde görevlendirilebiliyordu. Değişiklikle, sınav hizmetlerinde görevlendirme konusunda düzenlemeler getirildi.

Yapılan değişikliğe göre;

**Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelden ÖSYM Başkanlığınca uygun görülenler, ihtiyaç duyulması halinde sınav hizmetlerinde görevlendirilebilecek.

**ÖSYM Başkanlığı tarafından görevlendirilenlerin seçiminde yapılan tercihler, görevlendirilmeyen diğer personel bakımından bir hak doğurmayacak.

**ÖSYM Başkanlığı tarafından belirlenen sınav kurallarına aykırı davranışları tespit edilen görevlilerin mevcut görevleri derhal iptal edilebileceği gibi bu personele belirli süreli veya süresiz olarak bir daha sınav görevi verilmeyebilecek.

**Sınav kurallarına aykırı davranan görevlilerinin davranış derecesi gözetilerek, haklarında disiplin hükümleri uygulanması amacıyla bağlı olduğu kurum veya kuruluşa bilgi verilebilecek.

**Sınav görevlileri ile ilgili bu hususların uygulanmasına ilişkin ilkeler ise ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından belirlenecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.