ÖSYM Sınav Görevi Verilmeyen Öğretmenler için Talep

ÖSYM Sınav Görevi Verilmeyen Öğretmenler için Talep

KamuAjans.Com-Eğitim İş Sendikasından Ösym Sınav görevi talebi;Bağımsız Anaokuları,Halk Eğitim Merkezleri ve Mesleki Eğitim Merkezlerinde görevli öğretmen ve yöneticilere sınav görevi verilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı ve ÖSYM Başkanlığına yazı yazdı.

Eğitim İş Bağımsız Anaokuları,Halk Eğitim Merkezleri ve Mesleki Eğitim Merkezlerinde görevli öğretmenlere ve yöneticilere neden sınav görevi verilmediğini Milli Eğitim Bakanlığı ve ÖSYM Başkanlığına yazdığı yazı ile sordu.Eğitim İş Milli Eğitim Bakanlığına yazılan yazı ÖSYM Başkanlığına yazdığı yazıda,bu durum aynı statüye sahip ve yerdeğiştirme ile sınav görevi verilen kurumlarda da çalışma hakkı olan öğretmenler arasında ayrımcılık anlamına geldiğini,öğretmenlerimizin madden ve manen zarara uğrayıp rahatsız edilmektedir denildi.

Eğitim iş,konu ile ilgili olarak,öğretmenlere görev verilmemesinin gerekçeslerinin ve hukuki dayanağının (varsa protokol veya yöentmelik ile ilgili maddelerin) 4982 sayılı kanun kapsamında sendikaya bildirilmesini ve tüm öğretmenelre görev verilmesini talep etti.

Milli Eğitim Bakanlığı ve ÖSYM Başkanlığına yazılan yazı 



HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.