Okullarda Güvenli Ortamın Sağlanmasına Yönelik Koruyucu ve Önleyici Tedbirlerin Artırılmasına İlişkin İşbirliği Protokolü

Okullarda Güvenli Ortamın Sağlanmasına Yönelik Koruyucu ve Önleyici Tedbirlerin Artırılmasına İlişkin İşbirliği Protokolü

Kamuajans.com - İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Okullarda Güvenli Ortamın Sağlanmasına Yönelik Koruyucu ve Önleyici Tedbirlerin Artırılmasına İlişkin İşbirliği Protokolü konusunda resmi yazı yayımlandı.

T.C.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

Emniyet Genel Müdürlüğü

Sayı: 31311769-49722-(91244)

Konu: İşbirliği Protokolü

27.01.2017

DAĞITIM YERLERİNE

2007 yılında Bakanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolü ile çocuklarımızın çağın gereklerine uygun güvenli eğitim ortmlarında yetiştirilmeleri için mevcut güvenlik durumunun belirlenerek koruyucu ve önleyici güvenlik tedbirlerinin artırılması amaçlanmıştır.

İmzalanan protokol ile okullarda güvenli ortamın sağlanmasına yönelik koruyucu ve önleyici tedbirler günümüze kadar devam etmekte olup, ülkemizin nüfus sayısı, değişen suç türleri, gelişme ve değişme düzeyi göz önünde alındığında bahse konu protokolün revize edilerek günümüz şartlarına uygun şekilde düzenlenmesi gereği hasıl olmuştur.

Bu çerçevede, Bakanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlığı ortak yükümlülünde düzenlenen yeni protokol, Sayın İçişleri Bakanımız ve Sayın Milli Eğitim Bakanımız taraından 22.12.2016 tarihinde imzalanarak yürürlüğe konuşmuştur.

Bu kapsamda; 20.09.2007 tarihli işbirliği protokolü uygulamadan kaldırılmış olup, okul güvenliğine yönelik iş ve işlemlerin; 22.12.2016 tarihli Okullarda Güvenli Ortamın Sağlanmasına Yönelik Koruyucu ve Önleyici Tedbirlerin Artırılmasına İlişkin İşbirliği Protokolüne göre yapılması hususunda;

Gereğini rica ederim.

Dr. Mehmet TEKİNARSLAN

Vali

Müsteşar Yardımcısı

7330

İl Milli Eğitim Md.ne

30 Ocak 2017

Vali a

1241996

31 Ocak 2017

Ek: Protokol (5 sayfa)

Dağıtım:

81 İl Valiliğine

Jandarma Genel Komutanlığına

EGM Bilgi Teknolojileri Daire Başkanlığına

EGM Haberleşme Daire Başkanlığına 







HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.