''Okullara Kamera Sistemi'' Projesi Ayrıntıları

''Okullara Kamera Sistemi'' Projesi Ayrıntıları

KamuAjans.Com-‘Okullara kamera sistemi’ projesinin ayrıntıları netleşti. Kameralar emniyetin kullandığı MOBESE sistemine entegre edilecek. Doğu ve Güneydoğu’ya öncelik verilecek. Türkiye’deki 54 bin 500 okula kamera sistemi kurulacak.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, geçen hafta Bakanlar Kurulu’nun ardından İçişleri ve Milli Eğitim bakanlıklarının birlikte yürüttüğü güvenli okul projesine geçileceğini, “Güvenli okul projesi ile bütün okullarımızın çevresi gözetlenecek” sözleriyle açıklamıştı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) iki yıldır üzerinde çalıştığı projenin detaylarına Hürriyet ulaştı.

Proje ilk olarak ASELSAN ile işbirliği yapılarak hayata geçirilecekti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatı üzerine konu Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bünyesine alındı. Böylece okullara kamera sisteminin hızlandırılması amaçlandı.

DOĞU’YA ÖNCELİK

Sistemin kurulmasında, terör olaylarının daha yoğun yaşandığı Hakkâri, Şırnak, Mardin ve Diyarbakır başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu’daki okullara öncelik verilecek. Kademeli olarak Türkiye genelindeki 54 bin 500 okula kamera sistemi kurulacak. Uyuşturucu satışının görüldüğü okul önlerine ve öğrencilerin ders saatleri dışında vakitlerinin büyük çoğunluğunu geçirdiği bahçelere öncelik tanınacak.

TORBACILARA ANINDA TESPİT


Kameraların MOBESE’ye entegre edilmesiyle okul önlerinde uyuşturucu satışı yapan torbacılara anında baskın yapılabilecek. Ayrıca bu kişilerin tespit edilmesiyle satış yaptıktan sonra da kimlikleri belirlenerek gözaltı işlemleri sürdürülebilecek. Böylece okul önlerinde uyuşturucu satışı ve adli olaylar önlenecek.

Kamera sistemi öncelikle FATİH Projesi kapsamında internet altyapısı oluşturulan okullarda kurulacak. Proje kapsamında 16 bin 876 okula, 883 bin 324 uç kurulumu tamamlandı. Bu nedenle ilk olarak bu okullara kamera kurulumları yapılacak.

‘OKUL POLİSLERİ’ SİSTEMİ

Okullara kurulacak kameralar, Emniyet’in kullandığı MOBESE sistemlerine entegre edilecek. Bağlantı sayesinde anlık görüntüleme yapılabilecek. İlçe emniyet müdürlükleri veya karakollar, entegre sistemle okul önlerini 24 saat izleyebilecek. Okul önleri ve bahçelerini detaylı izleyen ‘okul polisleri’ sistemi geliştirilecek. Okul polisleri, olağanüstü olaylar haricinde sadece okulla ilgili olaylarla ve kamerayla izlenen bölümlerle ilgilenecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.