Okul Yöneticilerini İsim İsim İfşa Edeceğiz

Okul Yöneticilerini İsim İsim İfşa Edeceğiz

kamuajans.com - Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, 23 Mart 2019 tarihinde Kırklareli Şube Başkanlığı’nın düzenlediği istişare toplantısına katıldı.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “Eğitim çalışanlarının gerçek temsilcisi Türk Eğitim-Sen’e ihlaslı emekleriyle güç veren tüm yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmasında milli eğitime yapılan dışarıdan müdahalelere değinen Geylan, Sayın Cumhurbaşkanı’nın, 2023 Eğitimde Vizyon Belgesinin açıklanması sırasında yaptığı ‘Eğitim yönetimini dışarıdan müdahalelere kapalı hale getireceğiz” sözlerine vurgu yaparak, bunun kamu yönetimine açık bir talimat olduğunu bildirdi.

Geylan, “Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan, 23 Ekim 2018’de Külliye’de yapılan törende şunu söylemişti: ‘Okul müdürlüğünden Bakanlık üst yönetimine kadar bütün eğitim yönetimini DIŞARIDAN müdahalelere KAPALI hale getireceğiz.’

Bu söylem, aynı zamanda Sayın Cumhurbaşkanı’nın kamu yönetimine açık bir talimatıdır. Okul yöneticisi, il/ilçe MEM yetkilisi ya da Bakanlık bürokratı kim olursa olsun bu talimatın gereği şekilde davranmakla mesuldür” diye konuştu.

Bazı okul müdürlerinin hala bir sendikanın emir erliğini yapmayı vazife edinmeye devam ettiğini söyleyen Geylan, “Tetikçiliğini yaptıkları sendikadan istifa eden çalışanları, telkin ve baskı yoluyla vazgeçirmeye ya da istifa formlarını işleme almamaya tevessül etmekteler.

Açıkça bilinmesini istiyoruz ki; başta Sayın Cumhurbaşkanı’nın talimatı olmak üzere, her türlü ahlaki ilkelere ve sendikal mevzuata aykırı davranarak sendika görünümlü örgütün değnekçiliğini yapan bu okul yöneticilerini İSİM İSİM İFŞA EDECEK ve haklarında hukuki ve idari takibatımızı yapacağız” dedi.

Geylan, sadakat gösterilmesi gereken tek mercinin devlet olduğunu da ifade ederek, “Yeter artık, kendinize gelin! Sadakat göstereceğiniz tek merci Devlettir! Ya Devletin size emanet ettiği makamların haysiyetini rencide edecek tutumlardan uzaklaşacaksınız, ya da işgal ettiğiniz makamlardan uzaklaşacaksınız!” diye konuştu.

Yönetici atama süreci hakkında da önemli açıklamalar yapan Geylan, 21 Nisan tarihinde yönetici atama sınavı yapılacağını, bu sınava kariyer planlaması yöneticilik olan tüm üyelerimizin girmesini istedi.

Daha önceki yönetici atama süreçlerinde yazılı sınavdan yüksek puan almasına rağmen yanlı komisyonların verdiği düşük puanlar nedeniyle elenen üyelerimizin bu sınavla ilgili haklı kaygıları olduğunu bildiren Geylan, “Gerek Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerekse Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, açıklamalarında hak, adalet, liyakat vurgusu yapmaktadır. Geçmiş mülakatlarda yaşanan hak gaspları bu mülakatta yapılmamalıdır. Nitekim geçtiğimiz hafta Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da, bu minvalde açıklamalarda bulunmuştur. Sayın Selçuk’un sözüne sahip çıkacağına inanıyoruz. Dolayısıyla üyelerimiz yazılı sınava mutlaka girmelidir” diye konuştu.

18 Şubat-1 Mart tarihleri arasında yapılan görevde yükselme mülakatlarında adaylara yazılı puanları ölçüsünde puanlar verildiğini de hatırlatan Geylan, “Bu durum, yeni dönemin habercisi olmalıdır. Eskiden sendika/vakıf/cemiyet görünümlü çetelere teslim olmuş eğitim yönetimi artık tarihe karışmalıdır. Eğitimde çalışanların alın terlerinin ön planda tutulduğu, ehliyet ve liyakatin merkeze alındığı, kul hakkının öncelendiği yeni bir düzen hâkim olmalıdır. Çeteler artık ‘Buralar benim tarlam. İstediğimi istediğim yere sürer, istediğimi en yüksek makamlara getirtirim’ diyememelidir. Makamlar, gerçek sahiplerine yani hak edenlere verilmelidir” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.