Okul ve Eğitim Dört Duvar Arasında Olmaz

Okul ve Eğitim Dört Duvar Arasında Olmaz

KamuAjans.Com-Başbakan Binali Yıldırım ve Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Muğla´da düzenlenen 19. Yörük Türkmen Kültür Şöleni´ne katıldı. Başbakan Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, Türk milletinin bin yıldır bu topraklarda yoğrulan, 3 kıtayı kanatları altına alan, sayısız kavmi ve ülkeyi şefkat ve sevgiyle kuşatan Osmanlı´nın torunları olduğunu belirterek, "Biz yeryüzünde fesat çıkaranlara, ayrılık tohumları ekenlere karşı yüzyıllar boyu aynı ufka bakarak bir araya geldik. Gittiğimiz her yerde kardeşlik

Milli Eğitim Bakanlığı geleneksel 19. Yörük Türkmen Kültür Şölenine katıldı ve burada açıklamalarda bulundu. Başbakan Binali Yıldırım'ın yaptığı konuşma sonrası sözü alan Bakan Yılmaz şu ifadeleri kullandı:

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ise Yörük Türkmen geleneğinin nesilden nesle yaşatıldığını söyledi.

Aslı gibi saf, temiz ve bozulmadan aktarılan bir şenlikte olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Yılmaz, "Okul ve eğitim dört duvar arasında olmaz. Yeryüzü okulumuz ve eğitimdir. İşte bugün de burada eğitimin bir fonksiyonu olarak kültürün nesilden nesle aktarma görevini bu şenlik vasıtasıyla aktarıyoruz. Buna vesile oldukları için Yörük, Türkmen kardeşlerime, bu şenliğe katılımlarıyla şenlendirdikleri için teşekkür ediyorum." dedi.

Bakan Yılmaz, bir ocak dahi yansa, bir bayrak dahi dalgalansa, vatan topraklarında özgürce yaşayacaklarına işaret ederek, "Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ´Ne zaman Toroslar´da bir ocaktan duman tütse biliriz ki Türkiye´nin geleceğinden endişe duymaya gerek yok.´ Bizim yavrumuz emin ellerdedir. Şenliğimiz kutlu olsun." diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.