Okul Öncesinde Yaz Eğitimi Uygulama Kılavuzu

Okul Öncesinde Yaz Eğitimi Uygulama Kılavuzu

KamuAjans.Com-İlgi (a) yönetmelikte okul öncesi eğitime devam etmeyen çocukların yaz eğitimine alınabileceği belirtilmiş olup ilgi (b) yazımızla yaz eğitimi uygulaması yapacak olan okulların isimleri istenmiştir.

Söz konusu yaz eğitimi alan çocukların bilgilerinin takip edilebilmesi için e-Okul sisteminde "Okul Öncesi Kunım İşlemleri" menüsünde yaz eğitimi ekranı oluşturulmuştur. Bünyesinde ana sınıfı bulunan ilkokullar "Yaz Eğitimi Şube İşlemleri" başlığı altında yeni şube tanımladıktan sonra "Yaz Eğitimi Kayıt İşlemleri" başlığı altında ilkokulun aday kaydında olmasına rağmen okul öncesi eğitim almamış 54-66 aylık çocukların listesine ulaşabileceklerdir. Anaokulları ve uygulama sınıfları ile ilkokullar dışındaki diğer eğitim kurumlan bünyesine açılan ana sınıflarında ise yaz eğitimi kayıtları TC kimlik numaraları girilerek yapılacaktır. İl/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin, ilkokulların kaydına düşen yaz eğitimine alınabilecek çocukların listesini diğer anaokulu ve bünyesinde ana sınıfı bulunan eğitim kuramlarıyla paylaşması gerekmektedir.

Ayrıca yaz eğitimi uygulamalarında kullanılacak olan “Yaz Okulu Aylık Plan Ömeği”ni içeren “Okul Öncesi Eğitimde Yaz Eğitimi Uygulama Kılavuzu” ekte gönderilmiştir.

Bilgilerinizi ve ilkokula başlayacak tüm çocukların okul öncesi eğitim almış olmasını sağlamak için yaz eğitimlerine gerekli önemin verilmesi, yaz eğitimi alan öğrencilerin e-okul sistemine işlenmesi ve eğitim içeriğinin yazımız ekinde gönderilen kılavuzdaki hükümler doğrultusunda hazırlanması hususunda gereğini rica ederim.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.