Okul Öncesi Eğitimde Adrese Dayalı Kayıt Sistemi

Okul Öncesi Eğitimde Adrese Dayalı Kayıt Sistemi

KamuAjans.Com-İlgi Yönetmeliğin 10. maddesinin 1. fıkrasındaki "Öğrencilerin, yerleştirilecekleri okulları belirlemek üzere mart ayında il/ilçe millî eğitim müdürünün görevlendireceği müdür yardımcısı veya şube müdürünün başkanlığında, eğitim bölgesindeki okulların özelliklerine göre seçilen en çok beş okul müdüründen öğrenci yerleştirme komisyonu oluşturulur.

Kayıt alanı belirlenecek okulların müdürlerinin de görüşleri alınır* Gerek görülmesi hâlinde görüşleri alınmak üzere ilgili yerleşim biriminin köy/mahalle muhtarları ile kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri de toplantıya davet edilebilir." hükmü gereği, okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarma devam edecek olan çocuklann kayıt edileceği okulların belirlenip e-Okul sistemine işlenmesi gerekmektedir.

2017-2019 Orta Vadeli Program’da okul öncesi eğitimin zorunlu hale getirileceği belirtilmiş olup zorunlu eğitime geçişle birlikte bir sonraki eğitim öğretim yılında ilkokula başlayacak olan 54 ay ve üzeri çocukların tümünün okullaştınlması hedeflenmektedir. Bu kapsamda gerekli planlamanın yapılabilmesi ve bu çağ nüfusundaki çocuklann okula kayıt durumlarının takip edilmesi açısından okul öncesi eğitim kurulularında da kayıt alanlarının belirlenip okullarla ilişkilendirilmesi önem arz etmektedir.

İlgi Yönetmeliğin Jl. maddesinin 5. fıkrasının (f) bendindeki "Kayıtlarda bir sonraki eğitim ve öğretim yılında zorunlu eğitime başlayacak çocuklar ile okulun bulunduğu kayıt alanındaki çocuklara öncelik tanınır. ..."ifadesi gereği çocuklann öncelikle kayıt alanındaki okula kayıt edilmesi gerekmekle birlikte fiziki mekanı müsait olan kayıt alanı dışındaki okul öncesi eğitim kurumlarma nakil yaptırılması da mümkündür.

e-Okul sisteminde 54 ay ve üzeri çocukların adres bilgileri mevcut olup ilgi yönetmeliğin 10. maddesindeki hükümler gereği okul tespit planlanmasına okul öncesi eğitim kurumlarının da dahil edilmesi ve 2017-2018 eğitim öğretim yılından itibaren 54 ay ve üzeri çocuklann %100 okullaşması için gerekli tedbirlerin alınması hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.