Okul Öncesi Eğitim Açıklaması

Okul Öncesi Eğitim Açıklaması

Kamuajans.com - Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ise konuşmada, eğitime verilen öneme işaret ederek, "Okul öncesi eğitimde 80 yılda alınan mesafeden daha fazlasını bu dönemde katettik. Okul öncesi eğitimde 37 pilot il belirledik. Bu pilot illerde okul öncesi kırtasiye giderlerini ve eğitim materyallerini Bakanlığımız karşılıyor." dedi.

Kamuajans.com - Bakan Yılmaz, proje çerçevesinde yapılan Şehit Piyade Uzman Çavuş Selim Topal Kızılay Anaokulu´nun Erzincan´a hayırlı olması dileğinde bulunarak, projeye destek olan Başbakan Yıldırım ve eşi ile emeği geçenlere teşekkür etti. Projenin okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması amacıyla başlatıldığını ifade ederek, Kızılay İstanbul Şube Başkanlığının bağışçıları aracılığıyla 81 ilde 81 anaokulu yaptırılıp Millî Eğitim Bakanlığına devredileceğini anlattı. Yılmaz, projenin 2 yıl önce Bitlis’in Adilcevaz ilçesine inşa edilen bir anaokulu ile başladığını belirterek, "Semiha Yıldırım hanımefendinin rehberliğinde 2017 yılında 66 ilimizin bağışçıları tespit edilmiş, okul arsaları belirlenmiş ve 25 ilde inşaatlar başlamıştır. Ay yıldızlı bayrağımızın ilham alındığı modern eğitim gereklerini içerisinde barındıran 500 metrekare kullanım alanıyla 4 derslik ve çok amaçlı salonu bulunan okullarımızda evlatlarımız eğitim alacaklardır." dedi. Bu okulların iç mekânlarının özel olarak tasarlandığını dile getiren Yılmaz, Erzincan, Erzurum, Ordu, Hatay, Batman, Siirt, Samsun, Muş, Antalya, Çanakkale, Elazığ ve Kars´ta yapımı tamamlanan Kızılay anaokullarının Bakanlığın çatısı altında toplanacağını aktardı. Yılmaz, okul öncesi eğitimin önemine işaret ederek, "Başbakanımız Yıldırım, 2016’da bize üç hedef belirledi. Bunlardan birincisi okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak, ikincisi ikili eğitime son vermek, üçüncüsü bir yabancı dili evlatlarımıza öğretmek. Okul öncesi eğitim örgün eğitimin bir parçasıdır." diye konuştu.

Okul öncesi eğitimle çocukların beden, zihin, duygu gelişimi ile iyi alışkanlıklar kazanmasını, Türkçeyi doğru ve güzel konuşmalarını sağlamak istediklerine işaret eden Yılmaz, şöyle konuştu: "Okul öncesi eğitimde 80 yılda alınan mesafeden daha fazlasını bu dönemde katettik. Okul öncesi eğitimde 37 pilot il belirledik. Bu pilot illerde okul öncesi kırtasiye giderlerini ve eğitim materyallerini bakanlığımız karşılıyor. Okul öncesi eğitimin 2017 yılındaki yatırım bütçesini bir önceki yıla göre yüzde 250 artırdık. 2018’deki artışla son iki yılda yapım bütçesi yüzde 361 artırılmıştır. Hedefimiz her çocuğumuzun ilkokula başlamadan önce bir yıl okul öncesi eğitim almasını sağlamak." Yılmaz, okul öncesi eğitimde okullaşma oranını yüzde 90´lara çıkarmak istediklerini dile getirerek, "Bugün Diyarbakır’da 5 yaş için okullaşma oranı yüzde 95, Hakkari’de yüzde 90, Erzincan’da ise yüzde 99´dur. Bu çalışmalara ek olarak eğitim hizmeti ücretsizdir." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.