Okul Kapıları Türk Bayrağına Boyandı!

Okul Kapıları Türk Bayrağına Boyandı!

Kamuajans.com - Tekirdağ Murat Hüdavendigar İlköğretim Okulu'nun kapıları, Türk bayrağı şeklinde boyandı.

Kamuajans.com - Okul yönetimi tarafından okulda yapılması planlanan değişiklikler kapsamında, sınıfların kapılarının boyanması kararlaştırıldı.

Öğretmenlerin kapıları, Türk milletinin milli ve manevi değerlerini çocuklara kazandırmak adına Türk bayrağına boyatma kararı alması üzerine, 24 dersliğin tamamı bu şekilde boyandı.

Yeni eğitim-öğretim yılına, Türk bayrağı şeklinde boyanan kapılardan geçerek ders başı yapan çocukların fotoğrafının sosyal medyada paylaşılması üzerine yapılan uygulama büyük beğeni kazandı.


- "Çocuklar Türk bayrağının önemini ve değerini öğreniyor"

Veli Yahya Karataştan, gazetecilere yaptığı açıklamada, uygulamadan memnun olduklarını belirtti.

Çocukların, bu şekilde küçük yaşta Türk bayrağının önemini ve değerini öğrendiklerini aktaran Karataştan, "Kırmızısıyla beyazıyla hilaliyle ve yıldızıyla bu bizim bayrağımızdır. İleride de bunun kıymetini daha iyi anlayacaklardır. Yani şu an vatan, millet ve bayrak için, canlarını verecek kadar cesaretli insanlarız. Yakın zamanda da bunun en iyi örneğini gördük. İnşallah çocuklarımız da bu bayrağın hakkını verir. Yani bu bayrağın kıymetini bilirler. Ama çok güzel bir uygulama olmuş. Hakikatten böyle karşından geldiğimizde insanın içi bir başka oluyor." diye konuştu.

Emrah Gökmen 
Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.