Okul Kantinlerinde Yasağa Uymayanlar Tespit Ediliyor

Okul Kantinlerinde Yasağa Uymayanlar Tespit Ediliyor

KamuAjans.Com-Milli Eğitim Bakanlığı okul kantinlerinde satılacak gıda ve eğitim kurumlarındaki gıda işletmelerinin hijyen yönünden denetlenmesini öngören genelge;

Milli Eğitim Bakanlığı bazı eğitim kurumlarının kantinlerinde hala alınan kararlara uygun olmayan gıda ve eğitim araçlarının satışının tespit edilmesi sonrası gereğinin yapılması ve yapılan işlemlerinin bildirilmesi yönünde genelgeyi il müdürlüklerine gönderdi

İşte O Genelge

 Bakanlığımıza bağlı resmi ve özel eğitim okul/kurumlarında öğrenim gören öğrenci ve kursiyerlerin beslenme ihtiyaçları; okul/kurumların bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi işletmelerden karşılanmakta olup bu işletmelerle ilgili iş ve işlemler ilgi genelge hükümleri doğrultusunda yürütülmektedir.

Ancak, söz konusu işletmelerde ilgi genelge hükümlerine uygun olmayan gıdaların satışının yapıldığına dair  bakanlığımıza bilgiler ulaşmaktadır.

Buna göre, valiliğinizce (İl Milli Eğitim Müdürlüğü) tüm resmi ve özel eğitim okul/kurumları bünyesinde faaliyet gösteren işletmelerde sık sık denetimlerin yapılacak ilgili genelge hükümlerine göre faaliyet göstermelerinin sağlanması, kurallara uymayan işletmeler hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılması ve sonucunda bakanlığımızın bilgilendirilmesi hususunda gereğini yapılmasını rica ederim.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.