Öğretmenlik Meslek Kanunu Çıkarılmalı; Tüm Paydaşların Görüşleri Alınmalıdır

Öğretmenlik Meslek Kanunu Çıkarılmalı; Tüm Paydaşların Görüşleri Alınmalıdır

Kamuajans.Com – Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ, sosyal medya hesabından Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Öğretmenlik Meslek Kanununun öneminden bahseden ÖĞRETİCİ, bu kanunun hazırlanmasında tüm paydaşların görüşlerinin alınması gerektiğini ifade etti. Açıklamaları şöyle;

Öğretmenliği diğer memurlardan ayırmak, akademik ve bilimsel özgürlük sağlamak, görevin önemini vurgulamak, öğretmenlerin hakça bir statüden yararlanmasını ve hak ettiği kamusal saygınlığı kazanmasını sağlamak amacıyla Öğretmenlik Meslek Kanununa ihtiyaç bulunmaktadır.

Tüm bu nedenlerle 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında hazırlanacağı söylenilen Öğretmenlik Meslek Kanunu öğretmenlerimiz için büyük önem arz etmektedir. Öğretmenlerimizin yetiştirilme, atama, yer değiştirme, görevde yükselme, eğitim, sosyal, ekonomik ve özlük haklarını ilişkin düzenlemelerin yapılacağı bir meslek kanunu hazırlanırken tüm paydaşların görüşleri alınmalıdır.

Anadolu Eğitim Sendikası

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.