Öğretmenlik Artık Gençlerin Son Seçeneği

Öğretmenlik Artık Gençlerin Son Seçeneği

KamuAjans.Com-Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın bugün TRT'de katıldığı canlı yayındaki açıklamalarına ithafta bulunarak sözleşmeli öğretmenliğin devam etmesi durumunda öğretmenlik mesleği kerhen seçilen bir meslek olacağı yorumunda bulundu.

Sn Yılmaz "Sözleşmeli öğretmen ya eşini, ya işini tercih edecek."demiş. Ya siyah ya beyaz dememek lazım, gri renge ne oldu?

Bir çözüm olmalı

Bu sözleşmeli öğretmenlik garabeti bu şekilde devam ettiği sürece, öğretmenlik mesleği kerhen seçilen bir meslek olacaktır.

Tarih bunu yazar

Kim ne derse desin 4+2 yıldan sonra dahi bu sistemde yer değiştirmek çok zor olacaktır. Öğretmenlik artık gençlerin son seçeneği olacaktır. MEB sözleşmeli öğretmenlerin taleplerine "hayırcı" bir mantıkla yaklaştığı sürece çözüm olmayacak, öğretmen motivasyonu sağlanamayacaktır.

MEB'in sözleşmeli öğretmenlik mantığı, neye mal olursa olsun öğretmeni bulunduğu yerde çakılı olarak tutma üzerinedir.

İnsani boyutu sıfır! 

MEB'in çakılı kadro mantığı,mesleği istenmeyen bir mesleğe dönüştürmek üzeredir.Geç olmadan siyah beyaz dışında üçüncü bir yol bulunmalıdır. Sözleşmelilik ucubesi sadece şuan görev yapanları değil, atama bekleyen 450 bin kişiyi ve mesleği seçecek milyonları ilgilendirmektedir. Bu ucube sistem aşk ile yapılması gereken, peygamberlik mesleği diye tanımladığımız hayati bir mesleği ne hale getirdi? Sorumlular utansın.




HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.