Öğretmenlerin Yıl Sonu Seminer Tarihleri Ne Zaman Olacak?

Öğretmenlerin Yıl Sonu Seminer Tarihleri Ne Zaman Olacak?

Kamuajans.Com – MEB, erken seçimden dolayı öğretmenlerin yıl sonu seminerleri ne zaman yapacak? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün erken seçim kararı aldıklarını açıkladı. Türkiye, genel seçimlere 24 Haziran 2018 Pazar günü gidecek. Yeni sistemin ilk seçimleri yapılacak. Peki bu karar öğretmenleri nasıl etkileyecek?

Milli Eğitim Bakanlığı 2018 yılı iş takvimine göre 2017-2018 eğitim öğretim yılı 8 Haziran 2018 Cuma günü tamamlanacak. Öğretmenlerin resmi tatili ise 1 Temmuz'da başlıyor. Araya da ramazan bayramı girecek.

Öğretmenlerin yıl sonu veya yıl başı seminerleri bir kaç yıldır memleketlerde alınabiliyordu. Bu yıl, yüksek ihtimalle bayramdan sonra öğretmenler kendi görev yerlerine dönecek. Çünkü seçim görevlisi konusunda bazı il ve ilçelerde sorun yaşanabilir.

Ramazan Bayramı, 14 Haziran 2018'de başlayacak ve 17 Haziran 2018'de sona erecek. 18 Haziran 2018 Pazartesi gününden itibaren öğretmenler muhtemelen kendi görev yerlerine dönecek ve 29 Haziran'da seminerler tamamlanacak.

Dolayısıyla öğretmenler 8 Haziran 2018 Cuma günü tatile girecek ve 17 Haziran 2018'e kadar büyük ihtimalle memleketlerinde olacak. Bakanlık, yine tahminlere göre 11, 12 ve 13 Haziran tarihlerinde izinli sayılacak.

Konu netleştiğinde sitemizde haberini bulabileceksiniz. Bizi takip etmeye devam ediniz.

Mebpersonel 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.